Fenkoli,uusi vanha tuttavuus joka pitää saada haltuun

on

On muutamia raaka-aineita, joiden kanssa en vaan ole tullut toimeen. Epähuomiossa olen saanut niitä lautaselleni, ja kokemus on ollut negatiivinen, ja niistä on jäänyt jonkinasteiset ruokatraumat. Tällaisia raaka-aineita ovat olleet raaka lehtiselleri, raaka osterivinokas ja fenkoli. Yleisesti ottaen en ole koskaan pitänyt aniksen tai mintun mausta, saati sitten hajusta, ja nuo jäivät totaalisesti kurkkuun pyörimään. Raaka osterivinokas taas maistui jäysteisen kirpeältä, eikä ostanut makuhermojani mihinkään. Ruokalaji kerrallaan olen pyrkinyt menemään aineen sisälle ja haarukoimaan erilaisia reseptejä, jotta ymmärtäisin paremmin. Kaikesta ei tarvitse pitää, enkä edelleenkään halua juoda Bloody Maryä sellerinvarrella, eikä samettimaisen himmeä Ouzo kiinnosta taustatietoja enempää.

Varsi/lehtisellerin kanssa olen päässyt sinuiksi, kun sitä käyttää pitkään haudutetuissa pataruuissa, mausteena. Nyt kävimme isossa marketissa ja tarjolla oli muhkeitä fenkoleja, ja päätin testata sitä. Sanovat noissa reseptiikoissa, että ne voi ryöpätä ensin, ja sitten paahtaa, tai grillata tai gratinoida. Päivän ruokana on tulossa naudan ulkofilepihvit ja päätin tehdä lisukkeeksi karamellisoitua fenkolia appelsiinitwistillä. Kuten ennenkin, kovin kauas ei putoa, jos kokeilee. Useimmiten löytää taas jotain uutta tähän henkilökohtaiseen ravintoketjuun, eikä ruokavalio käy tylsäksi. Tässä versiossa leikkelin verigreipin siivuiksi ja fenkolin samanlaisiksi. Uunivuoka ensin uuniin (jos minulla olisi lieden ja uuninkestävä vuoka, tämän voisi tehdä siihen suoraan), siihen hieman voita ja ruokokidesokeria. Annoin seoksen sulaa ja hiukan ruskistua. Kuumaan pannuun fenkolit ja greippisiivut päälle. Pinnalle hieman voita ja ruokokidesokeria. 250 asteiseen uuniin noin 30 minuuttia, ja greippi karamellisoituu ja pehmenee, fenkolit kpsyvät siellä alla. Toimiva, erilainen lisuke tuolle lihalle. Fenkolikokeilut jatkuu…ei huono!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.