Naudan ribsit

on

Työpaikka pääsi taas yllättämään pahasti ja tulin töistä kotiin 8,5 kg Black Angus Naudan Ribsien kera. Lähtökohtaisesti koko Black Angus on iso nauta, ja naudan ribsit ovat sitten sen mukaiset. Tätä herkkua ei syödä yhtä palaa enempää. Lihaa ribsissä on noin 4-5 cm isohkon kylkiluun päällä. Lihaosasta on toki iso osa myös makurasvaa, joka sulaa valmistaessa pois. Yksi pala painaa noin 500 g raakana, kypsä syötävä lihaosuus on sitten 200 g.

Kylkiliha on sarjassa pitkään kypsytettävät lihat. Nämä eivät siis sovi hätäiselle, eikä koville kuumuuksille. Hissukseen tulee paras lopputulos. Ribsejä voi kypsyttää paksussa colaliemessä, tai kuten minä tein nyt kuivarubilla. Kypsensin 2-3 ribsiä kerrallaan uunissa, 150 astetta ja nelisen tuntia. Kun näitä oli nyt aika paljon, kypsensin tosiaan useamma nkerrallaan, vaikken syönyt kaikkia heti. Kypsän lihan pystyi nopeasti lämmittäään jälkeenkin päin, tein yhdestä palasta salaatin. Täytyy myöntää, että tätä iloa annoin koirallekin. Yksi reunapala oli kovin epätasainen tulevaa kypsennystä varten, joten liha, ja sisältä paljastuva komea luu saivat ansaitsemansa huomion koiraltani.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.