Valmiit salaattiannokset vertailussa

on

Nuorempi teinilapseni innostuu aika ajoin salaateista. Luonnollisesti aina silloin kun salaattitarpeita ei ole kotona… no osaan varautua, ja koska ajatus on hyvä, on noita aineksia tarjolla. Kun käymme isossa kaupassa, hän on usein kiinnittänyt huomiota, nälkäisenä kun on kaupassa,  valmiisiin salatteihin. Nehän ovat toki hyviä ratkaisuja moneenkin lähtöön ja ovat luonnollisesti terveellisempiä ja suotavampia ravintovaihtoehtoja. Verrokkeina kun on mäkkärin ranskalaiset, Liiterin croissantit tai absin piirakat. Hintaa olen vain pohtinut ja kun taas teini pyysi valmista ceasarsalaattia. Pitääpä nyt hiukan avata annosta ja verrata sitä vaikka pikkukauppani salaattibaariin, joka on minusta edelleen hyvä idea. Ja toki nämä valmiit salaattiannoksetkin ovat hyvä ratkaisu lounalle, kiireiseen ruokaan töiden jälkeen tai muuten vaan pikaruuaksi, en sillä tätä kirjoita ollenkaan.

Valmiissa salaattiannoksessa oli jäävuori- romainesalaattia perusmassana, kuten ceasarsalaattiin kuuluun. Salaattia oli 110g, eikä siihen kuulu muuta vihannesta. Salaatissa oli sitten 50 g kypsää broilerikuutiota, krutonkia 30 g, kastiketta 30 ml ja parmensantyyppistä juustoa ruhtinaalliset 5 g. Salaatin hinta oli 3,99€. Päivän kasvissaannista kevytravinteinen salaattisekoitus ei korvaa kummoisiakaan, broilerin proteiinit ovat kevyitä ja toimivat osana päivän ravinnonsaannista. Salaattikastike on aina kaloripommi, mutten kiellä makua, ceasarsalaatissa se on olennainen osa ideaa.

Seuraavana päivänä suunnistin sitten pikkukauppani salaattibaariin ja kokosin vastaavan annoksen sen valikoimista. Salaattisekoitus on edelleen möyheää ja kevyttä ja annoskuppi näyttää täyttyvän mukavasti. Päälle vastaava määrä kypsää broileria. 50g näyttä äpieneltä määrältä, kun broilerin koko on erilainen. Muutama hassu iso pala, mutta siinä on se 50g. Kastike ja krutongit löytyvät tästä salaattibaarista. Hintaa salaattille ja broilerille tuli 2,38€ ja kastike ja krutongit molemmat 0,49 € /kpl. Näin koottuna salaattiannos maksoi siis 3,38€ eli 0,60€ vähemmän.

Mitä tästä voisi oppia? kevyempi ruokavalio on aina hyvä ratkaisu. Noissa valmiissa annossalaateissa on varaa annostelu ja mitat. Kuten itse huomasin salaattibaarissa, silmäni olisivat ottaneet enemmän. Valmiissa annossalaatissa on myös ravintosisällöt laskettu, jos sillä on itse kullekin jotain merkitystä. Valmiissa salaattiannoksessa oli 300 kcal. Salaattibaarissa taas saa mieleisensä kombon ja sitä kautta vaihtelua. Kumpikin suositeltavaa, jos kotioloissa ei saa/ pysty /voi tehdä itselleen salaattia mukaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.