Waldorfin salaatti

on

Kauan sitten tilasime juhlaruokia pitopalvelusta ja he tarjosivat yhtenä salaattina Waldorfin salaattia. Tämä oli siis entisen elämän aikaan, noin 15 vuotta sitten, enkä tiennyt salaatista mitään. Rohkeana hyväksyin ehdotuksen, ja voi jummi, mahdottoman hyvä salaatti. Kesit kuitenkin monta vuotta ennenkuin kokeilin sitä itse, positiivisen makumuiston siivittämänä. Ohjeita oli klassikolle luonnollisesti moneen versioon, varsiselleriä tai mukulaselleriä. Ananasta ja viinirypäleitä tai molempia …. Niistä ohjeista olen sitten sorvannut oman versioni. Yksi perusvalinta oli tietysti mukulaselleri, koska en todellakaan pidä varsisellerin mausta, varsinkin jos se on raakaa,, yöks. Mukulaselleri ryöpätään nopeasti, joten maku mietoutuu minun makuuni. Kun salaattia maistaa heti, se on jotenkin oto ja sekavan makuinen. Mutta kun sen antaa tekeytyä yön yli, maut tasaantuvat ja muodostuu originaali Waldorfin salaatin luontainen harmonia. Salaatti toimii minusta varsinkin grillatun lihan kaverina, tai hyvälatuisten mausteisten makkaroiden kaverina.

Raaka-aineet:

½ mukulaselleria (n 400g)

2 granny smith-omenaa

1,5 dl majoneesia

1 rlk rouheista dijonsinappia

1 dl saksanpähkinää tai hasselpähkinää rouheena

suolaa, pippuria

loraus sitruunanmehua

purkki ananasmurskaa ja /tai 200g viinirypäleitä

Leikkaa mukulaselleri ohuikis tikuiksi ja ryöppää nopeasti kiehuvassa vedessä pari minuuttia, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Anna veden valua pois. Pilko omenat ohiksi paloiksi. Minulla on ”hieno” omenasorvi, jotka tekee kaunista, tasaista viipaletta. Yhdistä selleritikut, omenapalat ja ananasmurska. Sekoita majoneesiin mausteet ja yhdistä pohjaan, sekoita hyvin. Lisää pähkinät vasta seuraavana päivänä, ne pysyvät siten rapeampina. Ananas on vähän tylsän värinen salaatissa, varsinkin tummilla viinirypäleillä saa kivaa väriä kokonaisuuteen. Niitä minulla ei nyt ollut kotona tällä kertaa. Waldorfin- salaatti toimii mielestäni loistavasti esim grillattujen laatumakkaroiden kera, tai savustetun, ylikypsän lihan kaverina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.