Kesän lounaslautanen, kaikki parhaat!

Jotain piti saada kevyeen lounaaseen, jääkaapissa eilen löydetyt kesän ensimmäiset kanttarellit, kylmäsavulohta oli, silliä oli, uusia perunoita ja päässä oli sillikoulusta pongattu hernevoi. Tästä se ajatus sitten lähti, jospa kokoaisi vaan kaikki kylmät ja lämpimät herkut lautaselle ja nauttisi kesäisen lounaan, parhaassa seurassa, kotimaisten herkkujen äärellä.

Hernevoi oli tosiaan uusi tuttavuus, johon törmäsin netissä. Sillikoulun sivustolla (suosittelen, löytyy ainakin facebookista) on muutamia minuakin kiinnostavia reseptejä, ja tämä jäi mieleen tähän hetkeen. Makeat kevyesti keitetyt herneet soseutetaan ja huoneenlämpöinen voi sinne sekaan. Maun mukaan voi lisätä aavistuksen pippuria ja suolaa, mutta kannattaa olla varovainen. Pieni tira sitruunamehua voisi toimia seassa myös. Laitoin hernevoin jääkaappiin odottamaan, kun se kohmettuu vähän, siitä voi kahdella lusikalla muotoilla vaikka kvenellejä sitten annokseen. Miksi sitten tällainen kiehtoi ja jäi mieleen? Uudet makuyhdistelmät kiinnostavat aina, näyttävä väri on toinen, sitten voin keventäminen raikkaalla herneellä oli hyvä idea. Kesäherneiden makuhan tällaisella kesälautasella on sopiva. Hernevoi toimi hyvin perunan ja  sillin kera, ja toinen loistava makupari oli keitetty kananmuna, hernevoi ja kylmäsavulohisiivu. Hernevoista voisi tehdä myös näyttävän pinnan voileipäkakkuun. Taidan iltapalaksi vielä askarrella leipiä noista raaka-aineista. Minulla oli kaavana 200g hernettä ja 100g voita.

 

Kanttarellit voi valmistaa monella tavalla. Nyt jätin klassiset kermat pois ja paahdoin tuoreet kanttarellit pannulla, lisäsin sipulia ja voita nokareen. Annoin kypsyä ja maustoin suolalla ja valkopippurilla. Eihän tuohon muuta tarvitakaan. Jos vihreää kaipaa, lopuksi voi silputa hieman persiljaa sekaan. Minä kippaisn lautaselleni sienet Maalahden limppuviipaleiden päälle, osana kokonaisuutta. Tämä on minusta erittäin toimiva yhdistelmä. Maalahden limppu tai Pälkäneen perunavilppu ovat varmoja valintoja näihin kesäkattauksiin ja yleensä aina kalan kaverina.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.