Piirakka ruusukaalista

on

Kun pääsin irti keitetyn ruusukaalin öllötyksestä, olen nyt kokeillut näitä versioita ihan innolla. Nyt tuli idea ja sen sovellus nopeasta otsakkeesta muistaakseni maku- lehdestä. Keikauskakku ruusukaalista… no totta kai pitää kokeilla. Sitte niski ahdistus- paniikki. Tukussa ei ollutkaan ihan kaudelle tyypillistä tuotetta, ruusukaalia, sitten painelin yleensä mukavan laadukkaaseen pikkukauppaani, eikä sielläkään… huh huh… pää oli piirakassa jumissa. Piti oikein asioikseen sitten lähteä isoon kauppaan tarkastamaan, onko joku ”juttu” poistanut ne valikoimista. Jee, siellä niitä oli (ja samalla tarttui mukaan tarjouksessa olleita paprikoita ja tomaatteja). Jääkaapissa oli scamorzajuusto odottamassa. Sehän italialainen mozzarellatyyppinen pehmeä juusto, joka on savustettu. Päälle ruistaikinakuori, ja siitä se lähtee.

Se mitä minulta puuttuu (puuttuu toki paljonkin kivoja juttuja keittiöstä…) on levylle sopiva paistinpannu, jonka voisi laittaa suoraan uuniin. Nyt jouduin soveltamaan. Kuumensin ensin uunivuuan uunissa kuumaksi, ja sitten laitoin siihen siirappia ja voita nokareen. Puolitetut ruusukaalit vuokaan leikkauspinta alaspäinja kypsymään ja paahtumaan uuniin noin 30 min. Uunissa noin 200 astetta. Sitten vuoka uunista, ruuskaalien päälle hiukan suolaa, pippuria ja timjamia ja tuo edellä mainittu scamorza- juusto raastettuna. Sitten auki kaulittu valmis ruistaikina päälle ja takaisin uuniin. 20 minuuttia vielä paistoa ja valmis. Annoin paistoksen hiukan jäähtyä ja kippasin sen ylösalaisin tarjottimelle. Siinäpä kasvispiirakka keikausmenetelmällä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.