Tomaatti-papukeitto

Menin kiireelllä isoon kauppaan ostamaan ihan muuta (ruusukaalia…), mutta en voinut olla ostamatta tarjouksessa olleita tomaatteja ja paprikoita. Euron kilo ! no kivahan se on ostaa, mutta näin äkkisellään mitäs niistä nyt tekisi, kun ne ruusukaalit oli se ruokajuttu, johon nämä ruoka-aivot oli kiinnitetty. Hetki ihmettelyä, ja siitä se sitten lähti… paahdettu tomaattikeitto, jossa tyköaineena ja proteiinina pavut.

Paahdoin siis kilon tomaatteja ensin puolisen tuntia uunissa, niin että pinta sai kunnolla makua ja väriä. Leikkasin ne puolikkaiksi. Annoin niiden hieman jäähtyä ja kouraisin siemenlillun keskeltä pois. Toki ne voisivat olla massassa mukana, mutteivat anna keitolle mitään lisäarvoa. Laitoin kattilaan puolisen litraa vettä ja kasvisliemikuution. Purkki voi- ja kidneypapuja sekaan ja tomaatit ja sipulia. Mausteena käytin mustapippuria ja kuivattua timjamia ja suolaa . Annoin kiehua keittopohjan 10 minuuttia ja soseutin sen sileäksi. Sekaan vielä paketti (200g) fetajuustoa, pyöräytys sauvasekottimella ja iso nippu tuoretta basilikaa. Siinäpä taas kattilallinen lounaskeittoa töihin. Annoksesta tulee ainakin kolme annosta, ja itä voi pakastaa loistavasti johonkin toisen hetkeen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.