Oma paholaisenhillo

on

Paholaisen hillo on ollut monen ravintolan listoilla pitkään, sitähän on valmistanut Puljonki ja kilapilijoita on tietysti tullut paljon. Makena voimakas tomaatti-paprikaikahilloke, joka on kruunannut grillattua vuohenjuustoa tai broilerinfilettä. Yllättäen ja pyytämättä törmäsin huippuesullsiin tomaatteihin, kotimaisiin ja himoissani ostin aika paljon. Lopulta ne alkoivat olla aika kypsiä ja päätinkin kokeilla itstehtyä paholaisenhilloa, kun ohjekin oli jo päässä. Hillosokeria vaan tarvittiin talouteen ja kokeilemaan.

Raak-aineet:

400g kypsiä tomaatteja, kannat poistettuna

400g paprikaa pilkottuna

6 valkosipulin kynttä puristettuna

2 palkoa chiliä tai enemmän jos tulisemmasta pitää

0,5 dl omenaviinietikkaa

1 tl mustapippuria rouhittuna ja suolaa

1,5 dl hillosokeria

Pilko ainekset ja keitä ilman sokeria kattilassa muutaman kerran hämmentäen noin 50 minuuttia. Jos palat ovat isoja, soseuta osittain vielä ja lisää hillosokeri. Keitä vielä 20 minuuttia miedolla lämmöllä, tarkasta suola ja pippuri ja lisää jos on tarvetta. Laita kuumana puhtaisiin purkkeihin. Pienet purkit,perinteiset sillipurkit tai Pilttipurkit ovat hyviä, koska menevät nopeasti, eivätkä sitten avattuna pilaannu niin helpolla. Tai pieniä purkkeja voi antaa lahjaksi. Tästä pitää tehdä kohtapuolin uunijuureksia vuohenjuustokiekoilla ja paholaisen hillolla….seuraavassa erässä voisi käyttää myös vihreää paprikaa

img_4221

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.