Syksyn herkku, omenapaistos

on

Tuntui melkein syntiseltä käyttää loistavia kotimaisia omenoita tähän paistokseen, mutta jotenkin kaurainen omenapaistos vaan houkutteli niin kovasti ja päätin kokeilla omatekoista vaniljakastiketta sen kaveriksi.

Simppelisti pilkoin omenoista pieniksi lohkoiksi, kotimaisista omenoista ei tarvitse ottaa kuorta pois, joten se oli nopeaa. Voitelin pienet uunivuuat ja omenat sinne pohjalle, päälle 1 tl sokeria ja ripaus kanelia ja sitruunamehua. Sekoitin 3 dl kaurahiutaleita, 150 g voita ja 1,5dl fariinisokeria yhteen ja ”pinnoitin” vuuat seoksella. Painelin lusikan kärjellä seosta omenoiden sekaan. Uuniin 200 asteeseen ja puolituntia.

Keitin vaniljakastikkeen( 3 dl maitoa, 1 rkl perunajauhoa, 2 rlk sokeria, vaniljatangot siemenet ja 1 kananmuna),, hiljalleen, vahtien kokoa jan, ettei muna kokkaroidu munakokkeliksi. Toinen virhe kastikkeessa on, että sitä ei keitetä valmiiksi, se maistuu vaan kananmunalle. Kun se lähtee paksuuntumaan, kannattaa olla varovainen ja nostella kattilaa pois liedeltä välillä ylikuumenemisen varalle. Jäähdytähiukan ja tarjoile omenapaistoksien kanssa. Taivaallinen yhdistelmä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.