Perunarieskat

on

Muutamasta pienestä leipomosta saa sentin paksuisia perunarieskoja. Ne on syötävä tuoreena, mutta maistuvat hyviltä. Tämä pieni kokkipää jumppilee aika-ajoin itsetehtyjen rieskojen reseptien parissa. En ole saanut niitä onnistuman ns ylijämäperunasoseesta ja muutaman kerran tehneenä, olen vain pettynyt. Nyt tuli vastaan Pirkkaohje, jota sovelsin, kun sattui olemaan kaikkia raaka-aineita kaapissa ja loppu turkkilainen jogurtti piti hyötykäyttää pois kaapista.

Raaka-aineet:

2,5 dl ruokajogurttia

1,5 dl perunasosejauhetta

0,5dl vehnäjauhoa

1 tl suolaa

2 tl soodaa

1 rkl rypsiöljyä

Nämä kaikki vaan sekaisin ja annoin seoksen levätä 30 minuuttia jääkaapissa. Uuniin 225 astetta lämpöä ja lusikoin seoksen leivinpaperin päälle kuudeksi rieskaksi. Tässä oli jo erinoaminen versio ja mukava lämmin iltapala

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.