Välimerellinen ateria

Taisi olla tekemisen puutetta, tai itseasiassa vaihtoehtona oli opiskeluihin kuuluva essee, joten kuinka ollakaan, löysin itseni keittiöstä askarelemasta välimerihenkistä ruokaa. Onhan se sellaista askartelemista, multitaskausta, kun montaa pientä kokonaisuuden osaa lähtee tekemään. Ohjeet ja ajatus kannattaa olla kohdillaan, jotta kaiken saa tehtyä oikeassa järjestyksessä ja muutama tarvitsee tekeytyäkseen aikaa, kuten pitaleivät pitää nousta rauhassa. Aloitin siis pitaleipätaikinasta, ja jätin kohoamaan tunniksi, sitten Tsazikin kurkut itkemään ja sitten valmis tsaziki maustumaan jääkaappiin. Sitten pilkkomaan broileripullien mausteita ja pullat valmiiksi. Kun pitalaivät olivat olleet uunissa sen 10 minuttia, broilerpullat sinne ja osan paistoin lopuksi pannulla sesamsiemenissä. Siinä sitten leikkulauta soimaan ja tabbouleh-salaatti kokoon. Huh,,, melkoisen vilkas parituntinen ja sitten olikin jo nälkä kohdillaan ja pääsi syömään

Alunperin tämä setti pyöri päässä mausteisena ruokana ja suunnittelin pullat lammasjauhelihasta. Mutta kun kohdille osui sitten broilerjauhelihaa, päätin soveltaa tämän siitä. Onhan lampaalla oma makunsa, mutta ei tuo huono ollut ja kovin miedonmakuisenapohjana, mausteisuus tuli esiin hyvin.

pitaleivän raaka-aineet:

3 dl turkkilaista jogurttia

1 kananmuna

25g hiivaa

4 dl vehnäjauhoa

2 rlk rypsiöljyä

1 tl suolaa

1 tl sokeria

Aktivoi hiiva lämmittämällä jogurttia hiukan, sekoita sekaan ensin kaikki muut kuin vehnäjauhot. Lopuksi vähitellen jauhot, vaivataan kunnes massa on taikinaista. Taputtele leivinpaperille 8 litteää leipää, anna kohota tunnin verran. Paistetaan 225 asteessa 10 minuuttia

img_4229

Tabbouleh- salaatti

1 dl cous cous ryynejä

2 dl kuumaa lihalientä

10 cm kurkkua, siemenvana poistettuna

3 kypsää tomaattia

1 punasipuli

1 sitruunan mehu

1 dl tuoretta minttua silputtuna

2 dl tuoretta persiljaa pilkottuna

suola, pippuria

Laita ensin cous cous- ryynit (nehän ovat suht samoja kuin mannaryynit meillä ) likoamaan kuumaan lihaliemeen, 10 -15 in. Ne imevät kaiken nesteen ja pehmenevät. Sekoita niitä sitten voimakkaasti, jotta massasta tulee ilmava. Pilko hienoksi pikkukuutioksi loput raaka-aineet. Sekoita ainekset, tarkasta maku ja tasapainota sitrunamehulla tai suolalla

 

Tsaziki

2 dl turkkilaista jogurttia

10 cm kurkkua raastettuna

2 valkosipulin kynttä hienoksi pilkottuna

Suolaa, ja ripaus pippuria

Valuta ensin turkkilaista jogurttia esim kahvisuodattimessa, jotta nestettä poistuu vielä. Samoin ripauta kurkkuraasteelle hyppysellinen suolaa ja anna valua 10-15 min. Puristele kaikki mahdollinen vesi irti kurkkumassasta. Yhdistä aineet ja anna maustua 1-4 tuntia jääkaapissa.

img_4231

Broileryörykät koftatyyliin (onnistuu hyvin myös lammasjauhelihasta)

400g broilerjauhelihaa

1 kananmuna

1 chilipalko pieneksi pilkottuna

1 dl korianteria silputtuna

2 kevätsipulia hienoks ipilkottuna

1 tk kanelia/inkivääriä, jeeraa ja paprikajauhoa

1 tl suolaa

pyöritä pieniksi palloiksi. Paistoin muutaman pihvin pannulla sesamöljyssä ja pinnoitettuna sesamsiemenillä. Loput pyrötitin vain pulliksi ja paistoin uunissa.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.