Vuohenjuustoleipä iltapalaksi

Vuohenjuustoja on markkinoilla useita erilaisia. Itse pidän Soignonia parhaimpana. Mutta taitaa olla niin, että sitä ei enää tuoda ison toimijan puolesta maahan ja tilalla on Merci- merkkinen versio. Sitä en ole ehtinyt maistamaan ja toivottavasti se vastaa tuota upeaa Soignonia. Moni tarjolla oleva vuohenjuusto on pehmeää ja murenevaa, Soignon on pitkään kypsytetty, ja kittipintainen. Pidän sen rakenteesta varsinkin kun sitä grillaa, se pysyy koossa hyvin ja reunat ripsakoituu kauniisti. Saati tärkein, maku on happaman täyteläinen. Kun kokonaista 1kg kunnollista vuohenjuustoa on harvemmassa paikassa tarjolla, ostan sitä yleensä koko pötkön, leikkaan sentin siivuiksi (noin 100g) ohuella terävällä veitsellä ja pakastan 3-4 siivun erissä sopivaa hetkeä odottamaan. Ohut suikale leivinpaperia vaan väliin, niin eivät tartu kiinni toisiinsa. Oikeassa juustokaupassa se leikattaisiin lankaleikkurilla, hieno vempele tosi pehmeiden juustojen leikkaamiseen. Kauheasti en innostu noista juustotiskien valmiiksileikatuista kiekoista, ne ovat yleensä joko muovin pehmentämiä, tai sitten ohuiksi leikattuina kuivia.

Nyt minulla oli kaapissa toisesta ruuasta ylijääneitä lehtikaalin lehtiä, ja päätinkin hyödyntää ne leipäni kasvisosioon. Lehtikaali silpuksi (määrää pitää olla ainakin tuplat lopullista tarvetta vastaavaksi), sekaan laitoin puolikkaan vihreän paprikan. Pannulle sesamöljyä ja silppu sinne. Nopeasti kääntelee seosta ja lopuksi sekaan sesamsiemeniä ja ripaus suolaa ja pippuria. Kaali sitten palaa myös helpolla…

Paahdoin leivät ensin, päälle sirottelin hiukan rypsiöljyä. Kaalisilppu päälle ja siihen vuohenjuustokiekko. Sen päälle ripaus öljyä ja mustapippuria. Leipä uuniin 250 asteeseen grillivastusten alle. Noin 5 minuuttia ja juuston reunat ruskistuvat ja se kuumenee. Nyt laitoin päälle vielä itsetekemääni paholaisen hilloa…. huono olen kehumaan teoksiani, mutta jumbe että tuli hyvä setti, söin sitten kaksi kerralla, ihan vain kun maistui hyvältä, vaikkei niin kova nälkä ollutkaan….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.