Broilerinkoivet ja cole slaw

on

Piti tehdä isompikin kokonaisuus lauantai-illan naposteluksi, mutta onneksi tuli taas järki käteen ja tulee tehtyä yksi idea kerrallaan. Hyvin noistakin masu täyttyi, yhtään enempää ei olisi taas tarvittu. Pää syö mielessä useinkin liikaa.

Ajatushan oli uppopaistaa broilerinkoipia, siis ihan niitä koipinuijia. Niitähän helpolla ja nopeasti paistaa vaan uunissa ja sitten maustaa. Nyt isommalla kaavalla annoin ensin maustua ja mureutua koivet jogurtissa, sitten panerointi ja uppopaisto.

Jogurttipanerointiin laitoin 1 dl turkkilaista jogurttia, kurkumaa, chiliä ja kanelia. Kuivasin koivet talouspaperilla ja sekoitin ne jogurttiin. Muovipussi päälle ja jääkaappiin 1-4 tuntia. Sitten kevyt kuivaus jogurtista ja panerointi…

Perinteinen panerointihan menee kolmella lautasella.. ensimmäiseen vehnäjauhoja, suolaa pippuria ja chiliä. Toisessa kaksi vatkattua kananmunaa. kolmannessa puolet pankojauhoa ja korppujauhoa. Koivet panerointikylpyyn ja rasvaan paistumaan

Käytin uppopaistoon ihan rypsiöljyä, vajaan litran. Annoin kuumentua ja tarkastin vielä lämpötilan pastolämpömittarilla. Kuumassa rasvassa oli jo lämpöä yli 180 astetta, joten pari koipea kerrallaan sinne vaan. Paistoajan määritteleminen on vähän viakeaa, vaikka pinta voi olla jo ruskean rapea, paksumpi koipipalla voi olla raaka vielä sisältä. Kannattaa uhrata ensimmäisestä paistosta koipi ja kurkata sisään, loppujen paistoajan voi sitten säätää sen mukaan. Nostele koivet öljystä talouspaprille, pinta kuivahtaa hiukan. Koska ruokailijoina oli myös miedommasta pitäviä lapsosia, tirs

kutin chilikastiketta vain osalle koivista, loppuihin laitettiin cyrrymangomajoneesia

Tein nyt koiville kaverikisi periamerikkalaisen cole slawn, joka on yksinkertainen herkku kaikenmoisille grilliherkuille. Leikkasin 200g ja 1 porkkanan hinoksi raasteeksi, sekaan ykis kevätsipulin varsi. Sekoitin majoneesia 2 rkl ja turkkilaista jogurttia 1 rkl sekaisin ja maustoin 1 rlk sinappia, 1 ripaus suolaa,  ripaus mustapippuria ja aavisus kuivattua chiliä ja 1 rlk viinietikkaa ja 1 tl suolaa. Kastike sekaisin ja aksviste nsekaan. Maku paranee kun salaatti saa levätä hetken jääkaapissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.