Sunnuntairuokaa; karjanlanpaisti

Karjanlanpaisti sopii hyvin pitkäntähtäimen teemaani kasvisten lisäämiseksi ruokavaliossa. Kerralla kun hauduttaa pitkään ison määrän, sitä kastiketta voi pakastaa sopivissa annoksissa  ja taas kiireisemmällä hetkellä on kelpo ruokaa tarjolla.

Tämähän on kunnollista slow- foodia… mitä pidempään hautuu miedolla lämmöllä, sen muhevampi on lopputulema. Kuten monet parhaimmista ruuista, valmistus on yksinkertainen ja uuni hoitaa suurimman työn. Aikaahan tähän kuluu, minulla noin 4 tuntia. aamusella aamukahvien jälkeen laitan uunnin, hämmennän pari kertaa 4 tunnin aikana, jotta pinnassa paistuvia pintoja tulee mukaan mahdollisimman paljon.

Kasviksia on helppo lisätä tähän, minä laitan noin kilon verran karjalanpaistilihoja ja saman verran juureksia. Kasvikset vain padan pohjalle, sekaan suolaa, kuivattua timjamia, pippuria ja laakerinlehtiä pari kappaletta. Paistan lihat ensin nopeasti pannulla, jotta liemestä tulee kirkkaampaa. Sitten vaan palat kasviten sekaan ja noin 7 dl kiehuvaa vettä päälle (kasvis-lihojen pintaan saakka) ja uuniin. Uunissa ensin 225 astetta ja lasken lämmön 20 minuutin kuluttua 150 asteeseen. siitä sitten 3,5 tuntia eteenpäin, ei ole ajan kanssa niin tarkkaa, siellä ne kypsyy hyväksi ja liemi makuuntuu muhevaksi.

Ehdoton kaveri tälle karjanpaistille on minusta itsetehty perunamuussi, se sotkeutuu tuon makuliemen kanssa hiukan epämääräiseksi löllöksi, mutta maistuu taivaalliselta. Minulle ehdoton must- lisäke tähän ruokaan on etikkapunajuuret.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.