Karamellikakku

on

Olen huono leipoja. enemmän intoa kuin taitoa, valitettavasti. Kaikkea pitää kuitenkin kokeilla, joskus jopa onnistuu, toisinaan sitten taas ei…toisaalta, en syö makeaa maistamisen lisäksi, joten sen verran pitää aina onnistua, että nuo iki-ihanat lapsoset sitten söisivät kokeilut pois. Tämä tosiasia tietysti hieman rajoittaa kokeilunhimoa…

Yksi ongelma täytekakuissani on aina ollut, ettei itse pohjakakku onnistu. Se jää lättänäksi, tai raaáksi tai jotain muuta mystistä. Nyt kun tätä kakkua vääntelin ensin mielessäni, olin näppärä…. tein mokkapalapohjaan pellillisen kakkua ja paistoin sen ja annoin jäähtyä. Kumosin sen toiselle leivinpaperille. Halusin kakun olevan puolipallon muotinen, joten leikkasin kakusta 4 erikokoista ympyrää, jotka sitten kapenevat ylöspäin. Trimmasin muodon vielä täyttövaiheessa. Pohjan raaka-aineet olivat 250g voita sulatetttuna, 2 dl sokeria, 4 kananmunaa, jauhoja 4 dl ja tummaa kaakakojauhetta 3 rkl, 1 tl suolaa. sokeri ja kananmunat vaahdoksi, kuiva-aineet sekaan osissa, ja lopuksi voi

Täytteet vaivasivat minua paljon, mutta päädyin rahkatäytteeseen ja kokeilemaan Valion minttusuklaarahkaa. Valion sivuilla oli yksi täyteohje. Sulatetaan ensin voita 100g, siihen 1 dl tomusokeria ja lopuksi vatkataan maustettu rahka sekaan. Hetkeksi jääkaappiin jäähtymään ja täyttämään kakkukerrokset. Rehellisesti sanottuna, minusta tuo Valion rahkan idea on hyvä, mutta maku liian mieto leivontaan, onkohan se oikeasti tarkoitettu vain suoraan nautittavaksi…., nyt kaivoin täydestä kaapistani minttuaromia ja vihreää elintarvikeväriä ja lisäsin sekaan muutamat tipat molempia. Väri kirkastui ja maku parani huomattavasti.

Pinnalle halusin suklaaganachen, toki maun vuoksi, toisaalta pinnan piti olla paksun tahmainen, joka vielä jähmettyisi kylmässä pitäen koristeet paikoillaan. Yksinkertaisimmillaan se on sulatettua suklaata, kermaa ja voita. Tässä mittasuhteet olivat 200g suklaata, 1 dl kermaa ja 30 g voita. Kuumensin kerman ja sulatin suklaan siihen, lopuksi vatkasin voin sekaan. Pääällystin kakun suklaalla valuttamalla sitä rauhallisesti ylhäältä alaspäin. Näin vältin murenevan kakun reunojen töpsöttelyn lastalla.

Koska kyse oli karamellikakusta, hankin päälle suklaakuorrutettuja keksikarkkeja. Pollyt olisivat kelvanneet, mutta mielenkiintoinen uutuus oli tuo Pandan suolaisen suklainen rapea pallo. Suklaateeman, rouskuvan rakenteen lisäksi mukaan tuli hienosti trendikäs suolainen twist. Kakkutestaajien kommentit olivat vilpittömän innostuneet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.