Valkosuklaa- puolukkakakku

on

Lokakuun alussa oli vielä upean kuulasta ulkoilusäätä tarjolla ja reippaasti vain metsään koiran kanssa. Pieni toive oli, että jos vaikka vielä muutaman suppilovahveron löytäisi. Ei näitä aina voi ennustaa, pitkä jäkälärinne olikin täynnä punaisena hehkuvia puolukkamättäitä. Kovinhan ne olivat jo kypsiä, paljon tipahteli käsieni ohi, kun niitä poimi, mutta hetkessä sain 3 litraa puolukkaa ja vielä kaupanpäälle ltiran suppilovahveroitakin. Boonuksena raitista ilmaa ja happea, koiralle mielenkiintoisia kaivuuprojekteja ja kaikilla hyvä mieli. Puolukoita pakastin 2 dl annoksina pakastimeen, puolukkasurvokset on jo tehty tulevalle talvelle aikaisemmista puolukkasaaliista.

Jääkaapissa oli ricottapurkki ja kuivakaapissa valkosuklaata. Siitä se sitten lähti. Ricotta on ollut mielessä usein leivonnassa, muutamaa kakkua olenkin kokeillut. Valkosuklaa pehmentää hapokkaan puolukan makua, varsinkin jos ne laittaa, kuten minä nyt, täysin raakoina kakun sekaan.  Kakun mallista tuli litteä, se sopi hyvin, halusin kahvikakkumaisen muodon ja kostean rakenteen. Täytyy myöntää että lopputuloksesta tuli herkullinen hapan puolukka raikasti suklaan ja ricotan rakenteen. Ricottahan on hiemna samanlainen tuote kuin suomalaisittain tunnetumpi raejusuto. Eli juustonvalmistuksessa, herasta erotettu maitovalmiste.

Sekoita kulhossa kuiva-aineet yhteen (3 dl vehnäjauhoa, 2 dl sokeria, 1 tl leivinjauhetta, 1 tl ruokasoodaa, 2 tl vanilliinisokeria ja ripaus suolaa). Vatkaa 3 kananmunaa ja ricotta (250g) vaahdoksi. Sulata 150g voita ja sekota kuumaan voihin valkosuklaapalat (100g) ja anna niiden sulaa sinne. Sekoita kuiva-aineet munaseokseen ja lopuksi voi-suklaaseos. Hämmennä sekaisin. Lopuksi lisäsin taikinaan 2 dl tuoreita puolukoita kokonaisina.Kaada voideltuun piirasvuokaan. Paistetaan 175 asteessa 35 minuuttia. Annoin kakun jäähtyä hetken ja kumosin sen. Raikkaan jäätelön kanssa tämä olisi ollut täydellistä, nyt piti tyytyä kermavaahtoon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.