Kuumat koirat käärössä

on

Klassinen Hot Dog on simppeli fast food ameriikan ruokamailla. Sämpylän väliin pitkä makkara, mausteet sekaan ja ääntä kohti. Ilman ruokailuvälineitä, tietysti. Iillä alkava huonekalujätti on tehnyt tästäkin (lihapullien lisäksi) varsinaista massaruokaa… sämpylä ja nakki sinapilla ja/tai ketsupilla 50 senttiä kappale. Hassun hauskaa on tietysti, että kuivattu sipuli samaiseen annokseen maksaakin jo +40 senttiä. Nykypäivän shoppaaja, joka veittää tuntitolkulla ostosparatiiseissa (?), voi kruuanta päivänsä lihapullilla tai hodarilla. Meidän taloudessa taas piti kokeilla tätä modifioitua versiota hodareista, kun kaikki ainekset olivat valmiina ja jotain pikkukivaa teki mieli.

 

Kuten monet muutkin kviat ja helpot, yksinkertaisista asioita ja tekniikoista tulee parhaimmat herkut ja hyvää ideaa voi jatkojalostaa. Tarvitaan valmiita lehtaikinalevyjä kaulitsin niitä vielä ohuemmiksi pitkittän. Oman maun/ hyvän makuinen makkara taikinalle. Mielellään makkaran tulisi olla mahdollisimman suora, eikä kovin rasvainen, jottei se rasva tursuile uunissa  taikinan sisään. Nyt oli kesän jäljiltä syömätön Grilleri- paketti pakastimessa, joten siitä lähdin tekemään. sisään voi toki laittaa kevyesti täytettä, sinappisalaattia tai vaikka juustoa, nyt mentiin teinien ehdoilla ja vain makkaralla. Viiltoja taikinaan, ristiin paketin päälle, voitelu kananunalla, ja päälle voi ripotella esi sesaminsiemeniä. Hyvä tuote ja tätä voi kokoilla mielensä mukaisesti, valmistuu nopeasti ja pienissä erissä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.