Possun poskia… eikun lammasta padassa

on

Taas pääsi pakastin yllättämään urhean kokkailijan. Tiedän, että täydessä pakastimessani on possun poskia, toki siellä on myös lampaan paahtopaisteja. Ja juu, en ole kirjoitellut paketteihin tekstejä, tämä on helmasyntini ja melko usein joudun olemaan luova, kunhan taas järkytyseltäni toivun. Nyt oli päässäni sunnuntairuokavisiona pitkään haudutetut possunposket, sitten riisiä siihen kaveriksi ja vot….. eilen otin paketin sulamaan, ja voin vakuuttaa, tuotteet näyttävät jäisinä paketteina ihan samanlaisilta. Sielä paketti oli sulamassa, jääkaapissa yön yli ja topakkana levitin kaikki tykötarpeet keittiön tasoille ja kokkaamaan… jaahans… paketissa olikin siis 3 kappaletta, noin 200g lampaan paahtopaisteja. Lihaanhan se on lammaskin. mutta ruokamieleni järkyttyi hetkeksi ja piti ottaa toinen kuppi aamukahvia ja miettiä setti uudelleen. Okei, punaviiniä ei ole, kuivaa valkkaria olisi, juureksia ja tomaattimurskaa ja eilien metsäretken saaliina puoltoista litraa suppilovahveroita. Tästä tulee siis sieni-lammaspata….

Raaka-aineet ;

600 g lampaanlihaa paloina

50 g vehnäjauhoa, suolaa ja pippuria

2 prk tomaattimurskaa

1 rkl ruokokidesokeria

1 iso sipuli

2 dl kuivaa valkoviiniä

3 porkkanaa raastettuna

200 g juuriselleriä raastettuna

1 tl kuivattua timjamia

1 tl suolaa ja pippuria

6 valkosipulin kynttä

1½ litraa tuoreita suppilovahveroita, pannutettuna tai pakastettuna noin 300g

Pilkoin lampaanlihan isoiksi kuutioiksi ja jauhotin. Paistoin pinnat kiinni pannulla, jossa oli öljyä. Kun lihat oli siirretty uunipataan, lisäsin pannulle sipulit, annoin hetken kuullottua ja sisäsin sekaan valkoviinin. Annoin niiden hetkene makuuntua ja kaadoin pataan. Pataan pannulla käyneet sienet, tomaattimurskat, ja mausteet. Uuniin 150 astetta ja kolmisen tuntia, sekoita välillä muutaman kerran.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.