Täytetty juuresleipä

on

Sain töistä markkinoille tulevan uutuusleivän, jossa oli taikinassa 35% juureksia. Nehän ovat tämän päivän trendi, juuressäpylöitä tai nyt leipiä. Vähittäiskauppojen paistopisteistä tätä varmaankin on saatavilla, itse aion vielä kokeilla juureslisäystä säpylöihin. Tiedostan oelvani huono leipoja, joten nyt pääsin vähän varkain kokeilemaan tätä herkkua, josta löytyy lukemattomia versioita.

Idea on simppeli, leikkaa leivän korkein hattu pois tasaisesti vaakaan. Koverra sisusta tasaisesti pois leivän sisältä, itse käytin osan leipään itsessään, osan söin oviariinilla mausettuna, kun kerran oli tuore mehevä leipä käytättävissä. Hyväähän se oli, juures antoi hieman makua, mutta leivän raaka-aineena toimii hyvin.

Tein täytteen makeasta maissista, tonnikalasta (erittäin harvoin käytetty tuote meidän taloudessa, lähinnä halusin mallin helposta ja hallittavasta täytteestä), juustosta ja tillimaustetusta tuorejuustosta. Ainekset sekaisin, täytetään leipä tahnalla, pinnalle juustoraastetta, kääritään koko leipä folioon ja uunissa 200 astetta ja puolisen tuntia. Sitten vaan leivästä paloja ja syömään. Tällä taas pärjäsi useamman illan

img_4341

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.