Tortillakakku, ruokatrendin huipulla

on

Töissä alkoivat jo puhua, että viikonloppuna olisi heilläkin tortillakakkua. Nopea some-elämä on saavuttanut monia ja tämä kakku on yksinkertaisuudessaan vähempi kiinnostuneen kotikokinkin hallittavissa. Hyvä oli antaa pari vinkkiä työkavereille, kun olimme jo edellisenä viikonloppuna kakkua kokeilleet. Näitä vyöryjä tulee ihmeellisessä somessa alloittain, ja hyvin tuntuu peittävyyttä oelvan, kun aika-ajoin joku ruoka ylittää mainitsemis/ kokeilukynnyksen. Minulle näitä syötteitä tulee aika paljon, ihan riittävästi toki, mutta hetken hittejä syntyy aina. Hyvä niin, uutta tekniikkaa ja ideaa on kiva kokeilla kodeissa ja saada uutta ilmettä ja makua tarjoiluun.

Taas kerran, helpolla kivaa ja tuunausmahdollisuudet makumaailmojen vaihtamiseen ovat monipuoliset. Perusidea on käyttää ainakin 1 paketti (8 kpl) tortillalättyjä, meillä oli puolitoista eli 12 kpl. Väliin aina mieleistä kastiketta ohuelti, meillä oli nyt perusaustettua pizzakastiketta. Sitten makuproteiini, nyt oli salamiviipaleet, tässä voi käyttää lähes mitä vaan kypsää, kohtuullisen ohutta tuotetta. Päälle juustoraastetta. Sitten taas uusi kerros. Jatketaan, kunnes kakulla on korkeutta tarvittavasti. Päälle paksu juustokerros ja uuniin 200 astetta ja noin 40 minuuttia. Kakun pitää kypsyä läpikotaisin, varsinkin juuston, jotta se muhevoituu ja tulee kiinteäksi leikattavaksi. Anna jäähtyä hetki ja syömään. Jos taloudessa on sopivan kokoinen irtopohjavuoka, kakun voi tehdä siihen, mutta pysyy se itsessäänkin pystyssä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.