Sitrusvaahto

Hedelmäastiassani oli kolme väsynyttä sitruunaa. Johonkin olin niitä ajatellut viime viikonloppuna, mutta jossain vaiheessa on näemmä mennyt suunnitelmat uusiksi ja nuo jäivät käyttämättä. Eivät sentään olleet vielä pilalla, kiitos vahvojen kuorien ja lähtökohtaisesti hyvän laadun. Mutta aika aikansa kutakin, ja kohtapuolin nuo olisivat olleet kokonaan pilalla. Viikonloppu taas edessä ja raaka-ainelähtöisesti piti nyt miettiä mitä noista tekisi. Kaapissa on kuohukermaa, kiitos laktoosittoman version pitkä päiväys. Tulisiko tästä nyt sopiva kokeilu citrusvaahdolle? Ei ole lähtökohtaisesti noiden talouden teinien herkkuruokaa, mutta jos sitten hämäilisi heidän makunystyröitään pomminvarmalla suklaalla, kun ovat  jähmettyneet…

Näiden vaahtojen yksinkertainen ohje on vaahdottaa kermaa, kananmunan valkuaista ja lisätään makuainetta, ja sitten vielä liivatetta. Minusta tämä kombo on torta på torta, eli monenkertainen varmistus kuohkeudelle. Luettuani monenmoisia reseptejä, näin tämä kyllä toimii. Päiväruoka on uunissa ja kokolihaa, joten raikas jälkiruoka olkoon paikallaan tässä kohtaa.

 

Raaka-aineet:

1 dl sitruunamehua

1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

1 tl kanelia

2 tl liivatejauhetta

1,5 dl  sokeria

1 kananmunan valkuaista

1,5 dl kermavaahtoa

 

vaahdota kerma kevyesti

kuumenna kattilassa sitruunanmehu ja anna sokerin sulaa siihen, liää seokseen liivate ja sekoita kunnolla

Yhdistä aineet yhteen ja kaada tarjoiluastioihin, anna jähmettyä jääkaapissa 2 tuntia tai tämän voi tehd etukäteen edellisenä päivänä. Koristele! Nyt käytin suklaarouhetta. Pähkinäpraliini toimisi myös hyvin tai sitten murennetut kaurakeksit. Vaikka tuunailin jälkkäreitä, ei nämä hapokkaan makea herkku oikein uponnut talouden teinineitosiin… kaurakekseillä tuunailin itselleni.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.