Aamupalaa ameriikan tapaan

on

Hash brown on englannin kielinen nimitys suomalaiselle perunaröstille. Kuulostaako se sitten hienommalle kumminpäin vaan, nyt mennään näillä eväillä. Viikonlopun ruokailusta jäi ylimääräisenä valkosipuliperunasuikalevuokaa. Päätinpä sitten kokeilla jossain, joskus näkemään aamupalaideaa… hash brownies for breakfast. Sen verran oli näissä tekemistä, että piti herätä aamulla parikymmentä minuuttia aikaisemmin, jotta sai uunit kuumiksi ja nämä tehtyä. Ideaalitilanteessa olisin tietysti ameriikkalainen kotiäiti, joka valmistaa aamupalan miehelleen ja kouluun lähteville lapsille ja palaa sitten kuskattuaan lapset kouluun tekemään kotiäidin aamupäivätekemisiä. Mitä ne sitten lienevätkään…Nyt piti vaan herätä aikaisemmin, koiran kanssa  aamupissalenkki ja kokkailemaan…. toinen teinineitikin oli menossa vasta kymmeneen kouluun ,joten hänetkin piti herätellä vähän aikaisemmin nauttimaan äitylin tekeleistä. Normaalisitihan nämä teini-ikäiset Suomilapset hoitavat itse aamupalansa.

Alkuperäinen idea on käyttää peruna-sipulisuikaletta, joka toki voi olla raakaa. Kypsyminen kestää vain pidempään, nyt minulla oli tuota valmista, kypsää vuokaa jäljellä. Suihkutin muffinssivuuat vuokasprayllä ja painelin perunasuikaleet vuokien pohjalle ja vähän reunoille. Tässä vaiheessa vuuat uuniin, noin 200 astetta ja annetaan ruskitua ja /tai kypsyä. Sitten vuuat pois uunista, koloon salamisiivuja tai pekonia (ruskitettuna), juustoraastetta ja päälle raaka kananmuna. Pinnalle hiukan suolaa ja pippuria. Takaisin uuniin 200 astetta ja noin 15-20 minuuttia. Paistoaika riippuu siitä, kuinka kypsäksi haluaa kananmunat. Sitten vaan perheelle herätys ja aamupalalle… Eivät ollenkaan tyrmänneet tätä aamupalaa nuo lapsoset. Tiedän, ettei koulussa aina maistu kouluruoka, joten tukeva aamupalakin on joskus tarpeen. Itseäni kyllä enemmän mietin, haluanko puuhailla auvoisena emäntänä keittiössäni noin paljoa joka aamu. Tee- ja ruisleipäaamiaiseni ja kahvikupin jälkeen olisin jotenkin valmiimpi kokkailemaan.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.