Possunsisäfile kuorrutettuna

on

Kokonainen possusisäfile on erinomainen raaka-aine meidän taloudessa. Noin 700-800g painoisena yksikkönä se on helppo ja nopea valmistaa ja toimii omana ruokanaan näissä kokonaisuuksissa loistavasti. Fileenä se on rasvaton, joten kypsennyksessä pitää huomioida nopeus, liian pitkään haudutettuna se kuivuu kittanaksi. Rasvattomuus ja helppous ovatkin sen etuja, toisessa postauksessa tein siitä nopea työpäivän jälkeisen wokin. Nyt oli viikonloppu ja askarteln hiukan enemmän. Ideahan on sama kuin klassikossa, beef wellingtonissa. Kokonaisesta fileestä paistetaan pinnat kiinni, tehdään maustekerros ja kääritään taikinaan ja loppukypsennetään. En ole varma on tästä versiosta joku hienompikin nimi, mutta nyt file kääritään pekoniin.

Kokonainen siivottu possu sisäfile siis kuumalle pannulle, pintaan kuivamausteseosta. Käännellään paiston aikana niin että pinnat saavat kauniin värin joka puolelta.

Tehosekoittajassa jauhoin tuoretta persiljaa, valkosipulia, 2-3 rkl valmista pestoa ja kolme palaa kuivahtanutta paahtoleipää tahnaksi. Mausteeksi vielä hiukan chilihiutaleita. Tilkalla rypsiöljyä tahna vielä notkeaksi jos on tarvetta.

Leikkulaudalle levitin pitkittäin pekonisiivuja limittäin, ne saavat mennä hiukan päällekäin, koska kutistuvat kypsyessään. Pekonisiivujen päälle tahnaseos ja esipaistettu file. Kääritään rullalle, joten pekonit tulevat ulkopintaan. Koko komeus uunipannulle, kylkeen paistomittari ja uuniin 175 astetta. Paistetaaan kunnes sisälämpö on +54 astetta. Liha jatkaa kypsentymistä vielä uunin jälkeen, joten lopputuote on kypsempi. Sitten vain viipaloidaan annoksiin.

Kaveriksi tein porkkanarisoton. Risotosta on tullut talouden neiti-ihmisten yksi suosikki lisäke, tätä vain oppii tekemällä ja sitä voi varioida värien tai maun puolesta loputtomiin. Talouden neidithän eivät syö liikaa kasviksia, mutta raastettu porkkana menee aika-ajoin tässä kyllä.

Risotto ohjeeni ilman viiniä on seuraavanlainen. Pilkon sipulin ja pari valkosipulin kynttä ja mahdollista juuresta pari kappaletta. Kattilaan öljyä ja freesaan kasviksia siinä ensin hetken. Sitten desi per syöjä risottoriisiä sekaan. Toistaiseksi olen käyttänyt kasvisfondia liemen mausteena, jossain vaiheessa alan varmaan tekemään näitäkin itse. Nyt siis kasvisfondikuutio sekaan ja annan sen sulaa sinne. Keitän vedenkeittimessä vettä ja lisäilen kuumaa vetta 2-3 kertaa seokseen, ja annan risoton kypsyä miedolla lämmöllä. Lopuksi sekaan 30g voita ja 1 dl hienoksi raastettua parmesania, hiukan suolaa ja se on siinä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.