Juurespohjainen piirakka

on

Lisää kasviksia elämään… nyt törmäsin Pirkka- ruokaohjeissa piirakkataikinaan, jossa olikin kasvikset pohjassa. No niin, eikun tekemään sitä ja kokeilemaan. Mietin tuossa ohjeessa, mitä kasvissose korvaa taikinassa…. rasvaa nyt ainakin jää pois. Väri oli hienon keltainen ja kyllä pohjan maussa huomasi makua enemmän. Mukava pohja tämä on ja erittäin käyttökelpoinen moneen tarpeeseen.

Tässä pohjan ohje: on siis kopioitu suoraan kokeilumielessä Pirkan sivuilta, kaikki kunnia sinne hyvästä ideasta, linkin hukkasin, valitettavasti, kun ohje oli simppeli muistaa

Juurespohja

    • 3/4dlFlora Culinesse juoksevaa margariinia
    • 3 1/2dlhiivaleipävehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1/4tlsuolaa

 

Taikina oli kyllä hieman tahmainen, levittelin sen piirakkavuuan pinnalle ihan lastalla, mutta se kyllä paistui hyvin. Minä laitoin täytteeksi ylikypsää kinkkua ja kanttareja ja sipulia. Liemeksi 2 kananunaa, 2 dl kermaa ja desin verran juustoraastetta, pientä vihreää sain silppuamalla sekaan ruohosipulia. Mausteita laitoin sieniin mustapippuria, suolaa ja rosmariinia kuivattuna. Tulipas mukava piiras ja tosiaan tuo juurespohja toimi loistavasti ja taas tuli lisättyä kasviksia ruokavalioon lisää…

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.