Banaani-karpalomuffinssit

Taas kävi köpelösti; ostimme tertun upeita banaaneja, söimme muutaman talouden teinineidin kanssa, ja loput 3 jäi tummumaan. Joskus tuntuu, että alitajuntaisesti ostaa liikaa banaaneja, jotta sitten pitää ns kehittää jotain, johon ne saa menemään. Aivojumppansa kullakin… Banaaniohjeita on paljon, tietysti, mutta pitäähän sitä omiensa kanssa tuunailla jotain, ja toisaalta, hyödyntää jotain sellaista mitä muutenkin löytyy kaapeista. Kun olen noita banaanipohjaisia reseptejä selaillut, yksi selkeä etu niissä on versus perusleivonta. Banaanileivonnassa voin, siis rasvan määrä on minimaalinen. Hyvä itsessään tietysti, toisaalta, banaanipohjaiset leivonnaiset pysyvät minun mielestäni pidempään kosteina, eivätkä kuivu niin helpolla.  Kuten olen jo aikaisememinkin kommentoinut, isot kakut eivät niinkään viehätä mutta sama taikina muffinseina toimii minun keittiössäni hyvin. Muffinssit ovat selkeän kokoisia annoksia syödä ja ottaa mukaan vaikka töihin, kypsyvät nopeammin uunissa, ovat harvemmin raakoja keskeltä, eikä sitten loppua kohden ole ruman näköinen kuten leikelty kakku.

Nyt sitten muffinsit kypsistä banaaneista:

3 kypsää banaania

½ sitruunan mehu

sitruunan kuoret raastettuna

50 g voita sulatettuna

100g fariinisokeria

2 kananmunaa

1 tl suola

1 tl leivinjauhetta

1 dl kuivattuja karpaloita

3 dl vehnäjauhoja

Vaahdotin fariinisokerin ja kananmunat vaahdoksi, sitte nsekaan muussattu banaani ja kuiva-aineet ja lopuksi sula voi. Muffinssivuokiin ja uunissa 200 asteessa 15 minuuttia. Valmis!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.