Suklainen suklaakakku

on

Talouden neitoset syövät ihan mitä vain, jos siinä on suklaata…. Kävimme sukulaisten luona ja halusin tehdä tämän paksun, täyteläisen kakun siellä, kun syöjiäkin olisi hiukan enemmän kuin perus kotiväki. Ainekset olivat simppelit ottaa mukaan, eikä monimutkaisia koneita tarvittu. Ainoa mihin meni enemmän oli aika. Kakku paistettiin lauantaina ja oli syömäkuntoinen sunnuntaina. Päällisenä ollut valkoinen suklaakastike olisi kyllä saanut olla paksumpaa ja jäähtyä paremin, nyt se karkaili reunoilta vähän liikaa.

Pohja oli perus keksipohja eli murustettuna suklaakeksejä paketti ja 50 g voita sulatettuna. Painellaan rengasvuuan reunoille. Pohjalle kannattaa leikata leivinpaperista pohja.

Kakkumassaan tulee

200g sulatettua leivontasuklaata, nyt meillä oli ihan maitosuklaata, sulatetaan notkeaksi

2 pkt tuorejuustoa maustamattomana

1 prk kondensoitua maitoa

1 tl vaniljaextraktia

4 kananmunaa

Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteensähkövispaimella ja kaada pohjan päälle vuokaan.

Paista 200 asteisessa uunissa tunnin verran ja anna kakun jäähtyä vielä tunti uunissa, jonka luukku voi olla hiukan avoimena. Anan jäähtyä ja levätä 8-24 tuntia. Irrota vuuasta varovasti veitsen avulla. Koristele sulatetulla valkosuklaalla, me laitoimem sekaan kuohukermaa, mutta hiukan liikaa. 200g suklaata ja 1 d kermaa toimii hyvin. Anna kuorrutuksen hiukan tanakoitua ja jäähtyä ennenkuin valutat sen kakun päälle.  Tuoreet vadelmat toki kruunaisivat kakun, mutta niitä saa huonommin nin umpitalvella. Olipas suklainen kakku, mutta merkille pantavaa oli, ettei siinä ollut yhtään lisättyä sokeria, ainoat jauhotkin olivat pohjan kekseissä, eikä voita tarvittua 50g enempää. Ei noita kaivannut ollenkaan

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.