Rapeat broileritaskut

on

Wonton- taikina paketti on huhuillut minulle lempeästi jo pidemmän aikaa. Koska ajattelin tehdä itselleni lounaaksi alkuviikolle kasvisbroilerkeittoa, jauhelihaa oli siitä otettavissa loistavasti tarvittava 100g wonton- kokeiluani varten. Wontonithan ovat erittäin ohuita jauhoista ja vedestä tehtyjä levysiä, joita saa pyöreinä ja kulmikkaina etnisistä kaupoista. Ne säilyvät pakastimessa pitkään ja ovat melko nopeasti käyttövalmiita. Eivät ne paljoa maksakaan ja tasaisuutensa vuoksi tuollaisia ei kannata lähteä itse tekemään, se vaiva ei anna tuotteelle mitään lisäarvoa, vaikka tekniikan hallitsisikin.

Lauantai-ilta tulossa ja pientä suolaista lähdin tekemään. Sekoitin broilerinjauhelihaa 100g, kaksi vartta kevätsipulia, 1 tuore chilipalko pieneksi silputtuna, 1 tl kiinalaista viismaustetta ja 1 rkl teriyakikastiketta vain yhteen. Wonton- levyt olivat sulaneet noin tunnin verran paketissaan etukäteen. Ne kuivuvat helposti, joten ne kannattaa pitää paketissaan loppuun saakka.

Sitten vaan taikinalevylle 1 tl täytettä keskelle, kostutetulla sormella reunat märiksi ja taittelemaan. Kokeilin kahdella tyylillä, kaksi levyä vastakkain pyöreänä, tai kulmittain yksi levyt rypytettynä. Lienee makuasia ja kokista kiinni miten noita taittelee.Kokemus ja rutiini tulevat vaan tekemällä. Paketista tulee noin 30 wonton- taskua ja onhan se pientä askartelua ja sorminäppäryyttä.

Laitoin öljyä noin 500 ml paksupohjaiseen kattilaan ja annoin kuumentua niin kuumaksi, että ylijämäpala- wonton taikinaa alkoi heti ruskistua. Joten oli aika paistaa nyytit. 3-4 kappaletta kerrallaan öljyyn ja heti kun alkoi ruskistua, käänsin ne ja sitten talouspaperin päälle hiukan valumaa. Tämä vaihe onkin sitten aika nopea. Nyyttien kylkeen jotain kivaa dippikastiketta ja mukavasti pyörähti tämäkin lauantai-ilta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.