Sipulijuustokiekot

on

Törmäsin ohjeeseen taas netin ihmeellisessä maailmassa. Yksinkertaisuudessaan pakko-kokeilla- osastolle heti. Tai no, ei tämän tekeminen nyt niin simppeliä ole, mutta keittiönysväämistä se vaatii, mutta on kokeilemisen arvoinen. Kuten monet muutkin asiat, tämä on nerokas.

Osta paksusti viipaloitua cheddaria, viipaleina. Sitten tarvitaan isohkoja sipuleita. Kuori sipulit ja leikkaa keskeltä tasaisesti noin sentin paksuisia viipaleita. vain keskikappaleet käytetään, loput sipulit menevät johonkin muuhun ruokaan, minulle nyt kanttarellimunakkaaseen. Avaa kerrokset varovasti irti toisistaan. Nyt tarvitaan joka toista sipulin kerrosta. Ja niihin joka tosiin kerroksiin kiepautetaan cheddarjuustoa, leikattuna sipulin paksuisiksi nauhoiksi. Sitten vain askarrellaan vuorotellan sipuli taas kokonaiseksi kiekoksi. Näiden sipulien välit olivat kovin epätasaisia, joten joudin hieman paikkaamaan aukkoja irtocheddarpaloilla. Pääasia, että kiekko pysyy kasassa. Sitten leivittäään niitä.

Leivitykseen tarvittiin ohjeen mukaan perunalastuja ja kun niitä sattui olemana jäljellä leffaillan jälkeen, niitä sitten. Muukin rouheinen materiaali käy. Vehnäjauhopohjaan laitoin mukaan hieman suolaa ja pippuria, kananmunaa ja sitten puöritellaan murustellussa perunalastumassassa. Tästä kiekot suoraan leivinpaperin päälle uunivuokaan. Uuniin 200 astetta ja noin 20 minuuttia. Anna hiukan jäähtyä. Kiekot olivat sen verran massiivisia, että leikkasin ne puoliksi ennen syömistä. Dippinä minulla oli sinappinen kastike ja toimi hyvin noiden kanssa. Mutta maku, loistava! sipuli oli makeutunut ja pehmentynyt ja juusto oli sulanut sekaan pehmeäksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.