Kasvissose-keitto punaisena

on

Edellisenä viikonloppuna ähkin nassuun puoli kiloa lampaan ulkofilettä, kun tein niistä vartaita, ja lisukkeena oli vielä paistetut perunat. Lihanhimo on taas tyydytetty hetkeksi. Ihan oikeasti, vaikka mielelläni syön lihaa, en jaksa syödä sitä koko aikaa. En vaikka esimerkiksi töistä saisin ostaa edullista, laadukasta lihaa vaikka joka päivä. Tulevana viikonloppuna lähdetään sukuloimaan, joten jääkaappiakin pitää saada tyhjennettyä, etteivät turhaan siellä omia aikojaan pilaannu. En pidä kovin paljoa Lidlistä, koska valikoima on minusta hiukan epämääräinen, mutta toki siellä aika-ajoin käyn, nyt meille avattiin hieno, uuden konseptin Lidl naapurin ja sitä ihmettelemään. Tarttui minulle mukaan oikein avajaistuliaisiakin…. 1,5kg juureksia sekapussissa. Tämähän on hyvä ajatus. Moni ostaa sen kilon porkkanapussin, ja sitten sitä järsitään yhdellä tai eri tavoin, mutta porkkanaa kuitenkin. Tässä pussisa oli punajuurta, porkkanaa, palsternakkaa ja juuripersiljaa. Vallan helpo setti! Tulee paljon paremmin käytettyä, kun noita malttaa vaan ostaa. Tosinäppärä tietysti ostaa samat erikseen, mutta tässäpä nyt oli yksi tapa monipuolistaa juuresvalikoimaa kotijääkaapppiin. Jos jotain hyvääkin niin tietysti jotain huonoakin löysin tästä tuotteesta. Hinta ei ollut ongelma, 1,5 kg juureksia maksoi 1,49 euroa, eli ei ollenkaan paha ja tuoteeet olivat ihan priimakuntoisia. Mutta… harmillista, pakattu ja ilmeisen kasvatettukin Tanskassa. Kasvaa nuo juurekset hyvin kotiSuomessakin, mutta ei riitä kenelläkään ottautumista pakata niitä noin.

Nyt olis siis henkisesti ja ruokataloudellisesti aika tehdä kasviskeittoa töihin lounaaksi. Eikun kuorimaan, 5 pientä punajuurta, pari porkkanaa, palsternakkaa, kolme perunaa saostamaan keitto, 1 sipuli ja pari valkosipulin kynttä. Liemeen laitoin kasvisfondin ja oreganoa ja rosmariinia sekä mustapippuria. Juurekset pieniksi ja kiehumaan, sipulit käytin ensin pannulla lähinnä maun takia. Annoin juuresten kypsyä, sitten sauvasekottimella tasaiseksi. Jääkaapista Koskenlaskija Voimakasta sekaan, maustaminen suolalla lopuksi. Tummanpunainen sosekeittoni oli valmis. Päälle askartelin vielä tuoreesta persiljasta, paahdetusta sipulista ja pienestä määrästä (loppurasia tämäkin) salamia keitolle hiukan silmäniloa ja purutuntumaa. Ja mennään sitten koko rahalla tämä kasvisteema, kuivakaappiin meinaa unohtua tällä menolla Fazerin hyvän vastaanoton saanutta juuresleipää (mihinköhän sitäkin piti minun käyttää?). Aamulla  mukaan soppa, koristukset ja leipä, tästä on hyvät eväät töihin tehty….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.