Lammasvartaat kreikkalaisittain

on

Tässäpä nyt taas olosuhteiden mukaista kokkailua. Vanhoja varastoja pitäisi hyödyntää, ennenkuin syöksyy taas ostamaan uutta. Yleensä minulla on valmis plääni kokkailujen suhteen, mutta toisaalta taas tiedän, että suunnitelmat muuttuvat usein myös lennosta. Pidän siitä, että klassikoissa pidetään kiinni kokonaisuusajattelusta, mutta sitten taas teen melko vapaalla kädellä. Lopputulema sitten näyttää pitääkö suosiolla pysyä perinteisessä setissä kuitenkin.

Lammasta laitan sunnuntairuuakseni tietysti maun takia, pidän lampaan mausta. Toinen käytännön syy on, että olen panostanut pakastimen täpötäyden massan pienentämiseen. En siis voi/halua/ saa ostaa mitään sellaista komponenttia tähän talouteen toistaiseksi, jos vastaavaa löytyy pakastimesta. Omanlaisensa haaste tämäkin ja pakko tehdä aika-ajoin, kun tuonne kertyy näitä aarteita välillä paljon ja hyllyt huutaa hoosiannaa kun änkeän sinne jotain lisää. On pakastimessa muutakin lihaa, mutta lammas on passeli tähän tarpeeseen. Liha on kuitenkin ulkofilettä, joten kypsennyksen kanssa saa olla tarkkana, rasvaisempi liha toimisi paremmin vartaissa.

Laitoin paprikaa ja keltasipulia isoina lohkoina, ja ulkofileen palat marinoitunaan aamusella. Marinadiin laitoin sitruunan mehun, saman verran oliiviöljyä, kuivattua oreganoa 2 tl ja mustapippuria, sekä 2 valkosipulin kynttä puristettuna. Annan niiden marinoitua noin 4-5 tuntia.

Lisukkeissa olikin sitten pohdintaa. Jos edellä mainitut vartaat ovat kuin souvlaki- kreikkalainen ruoka, sen kanssa kuuluisi tarjota ehdottomasti tzatsikia, ja paistettuja perunoita (näin minulle vinkkasi pitkään Kreikassa asunut, pätevä kotikokki- ystävä). No voihan, eipä ole kaapissa juuri nyt perunoita yhtään eikä turkkilaista jogurttia, eikä kurkkua. Hetken jo mietin olevani kapinallinen, mutta joo, mennään pakettiratkaisulla tällä kertaa. Lievää askartelua on jo se, ettei minulla ole tarvittavaa hiiligrilliä, ulkona on tosin 20 cm lunta ja lisää tulee, joten jos vaikka olisikin, ei se kovin miellyttävä valmistuskeino olisi kuitenkaan. Testataan uunin grillivastukset ja varrasvuokani. Liha on onneksi tässä tapauksessa filettä, joten kypsyy kyllä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.