Ramen- purkit pikalounaaksi

on

Tässäpä minulle pikaruokaa ja mielen askarrusta. Jo hetken ovat pyörineet nuo Ramen- kupit tuolla somefeedissäni ja mikähän oli aamukahvissa, kun nyt ne jotenkin jäivät elämään oman pääni kovalevylle. Tämähän on samanlainen puzzle kuin kotitekoiset smoothiet. Kun kaavan saa päähänsä, tätä voi varioida mielensä mukaan, eikä tarvitse ihmetellä puuttuvaa lounasta, tämän saa melkein aina kasaan. Tarvikkeina on leikkuulauta, vedenkeitin ja mikro. Löytynevät kotoa ja /tai työpaikalta. Pari purkkia, joissa ei ole metallihärpäkkeitä, vaikka ne ovat kauniita.

Idea on taas yksinkertaisuudessaan simppeli, kasataan aineet esim 750ml vetoiseen purkkiin täyttö noin 2/3 osaa. Tämän voi tehdä pariakin pävää aikaisemmin. Kun on aika syödä, kaadetaan päälle 250 ml kiehuvaa vettä ja laitetaan vielä pariksi minuutiksi mikroon. Tämä ainakin on elintarviketurvallista. Sitten vaan puikoilla tai haarukalla ääntä kohden. Ei pidä sinun töissäsi nälkää näkemän ja kevyesti näillä pärjää. Ja täytteitä voi käyttää jääkaapin sisällön mukaan. Taidanpa näitä kokeilla ja päivittää erilaisia versioita tänne sitä mukaan kun saan testailtua.

Vegeversio tofua ja pinaattia

Leikeklin hampputofusta 2 x 2 x 2cm  kokoisia paloja, keitin nuudelirinkulan ensin pehmeäksi, sitten jäähdytin sen nopeasti kylmän veden alla ja annoin vede nvalua siivilässä pois hyvin. Laitoin purkkiini tuoretta pinaattia, pilkottua chiliä ja kevätsipulia, esikeitettyä munanuudelia ja tofut. Liemijauheena toimi misokeitoo kuivana tässä vaiheessa. Töissä sitten päälle kuuma vesi ja 3 minuuttia mikrossa. Varsinaista pikaruokaa!

Uusia versioita kanasta, ja kananmunasta ja ja jääkapin sisällön mukaan pitää vielä kokeilla lisää.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.