Lantturieskat; joulurääppijäisiä

on

Sukujoulusta jäi matkaan vielä muutamia jouluherkkuja; kinkkua, peruna- ja lanttulaatikkoa. Kinkkua syön vielä periaatteesta kerran töissä, perunalooran kera. Lopusta kinkusta keitän huomenna hernesopan, herneet ovat jo likoamassa. Lanttulaatikko ei ole ykkössuosikkini, mutta kuuluu toki joulupöytääni. Onneksi tuli vastaan ohje lanttulaatikon hyödyntämisestä reiskoiksi, taisi olla Valion sivuilta. Notta kiitosta vaan, uusi kokeilu ja lanttulaatikon loppu sai arvoisensa lopun tälle vuodelle.

Kaava oli yksinkertainen, eikä mitään keittiövälineitä tarvita. Astiaan vain sekaisin

2 dl lanttulooraa

1 kananmuna

1 dl maitoa

1 dl kaurahiutaletta

2 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

Tästä tuli 4-5 rieskaa. Leivinpaperille vaan läjät, tasoitetaan hiukan ja uuniin. 250 astetta ja noin 20 minuuttia, kunnes pinta ruskistuu hieman. Syö heti levitteen ja juuston kera. Erinomainen iltapala, lanttu toki maistuu, muttei enää ollenkaan jouluiselta lanttulaatikolta…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.