Uuniperunat

Täytetty uuniperuna on oma ruokansa, ja toki hyvä sellainen. Nyt törmäsin hieman tuunattuun versioon ja tietysti sattui kohdilleen sopiva nälän hetki ja kokeilemaan. Idea on taas minulle sopivan yksinkertainen, täytteet löytyy sopivasti soveltamalla aina jääkaapista ja lopputulos oli näyttävä pikkusuolainen. Hieman askartelua, mutta hyvää!

Tarvitaan isohkoja tasakokoisia perunoita. Ne kypsennetään ensin 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia -45 min kypsiksi. Sitten perunat vaakaan puolesta välistä halki. Koverretaan lusikalla molempien puolien sisus muiden täytteen aineksien kesken.

Täytteessä oli tällä kertaa osassa kevätsipulia pilkottuna, homejuustoa, juustoraastetta, muutama hippunen chilihiutaleita ja perunan sisus. Toisessa versiossa oli kevätsipulia, esipaistettua pekonimurua, juustoraastetta ja perunan sisus. Täyte sekoitetaan ja täytetään tyhjät kuoret ja täytettä voi laittaa kukkuraksi saakka. Pinnalle hiukan vielä juustoraastetta ja paistetaan 225 asteessa rapeaksi maistuvaksi iltapalaksi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.