Piimäinen joulukakku

on

Halusin tehdä piimäpohjaisia aamiaislettuja ja ostin litran piimää. Uskon, että piimä tekee vielä paluun ja itsekin haluaisin kokeilla sitä varsinkin ruuanlaitossa enemmän. Samoin jälkiruuissa, hyvä perusruoka-aine, joista pidän. Kun kerran kaapissa oli se litra piimää ja lettuihin menee 3 desiä, voi lopusta tehdä vaikka…. kakun. Joulu on tulossa ja kaapissa pieniä määriä sopivia jouluisia täytteitä ja mausteita, joten maustekakku muhimaan. Nyt viikko ennen joulua tehtynä, se saa rauhassa maustua ja vien sen sitten mukanani sukujouluumme.

Tähän ei tarvita mitään vispauslaitteita, kuivat ainekset ensin sekaisin keskenään, sitten sekaan piimä ja sulatettu voi. Yksinkertaista! Kakkuvuokaan voita ja korppujauhoja, uuni 175 astetta ja tunnin paisto. Kun kakku avataan vuuastataan, voi päälle ripsauttaa tomusokeria tai tehdä vesi-tomusokerikuorrutteen. Kuvat menivät taas amatööriltä huonosti, tekemisen kuvat on, muttei valmiista tuotteesta olekaan nyt sitten kuvaa. Hyvältä se silti maistui…

Ainekset olivat:

3 dl piimää

100 g sulatettua voita

4,5 dl vehnäjauhoa

2 dl sokeria

2 tl ruokasoodaa (koska neste on hapanmaitotuote)

0,5 tl inkivääriä

0,5 tl kanelia

1 tl kardemummaa

2 dl kuivattua taatelia ja rusinoita pilkottuna

1 pkt sukaattia

img_4502

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.