Pähkinäkakku, limpparipohjalla

on

Taas piti heti- heti kokeilla tätäkin kakkua, vaikkei raaka-aineita ollutkaan kotona. Tähän kakkuun piti asioikseen mennä sunnuntaina pikkukauppaan. Sunnuntaishoppailu ei ole minulle ollenkaan mieluista, mutta hyvän asian puolesta pitää mennä. Nyt piti saada kakkupohjaan ja pintakuorrutukseen Dr. Pepperiä. Riskillä pikkukauppaan, josko sitä siellä ollenkaan olisikaan, mutta olihan sitä. Samalla tuli sivistettyä talouden teinineitiä Dr. Pepperin mausta, kirsikkainen vastine suurelle colajätille. Coca- Colahan on tehnyt oman versionsa, joka ilmeisesti nauttii omanlaistaan suosiota jenkeissä Cherry -Colan. Juu ei tullut Dr.Pepper fania ainakaan tällä tutustumisella tähän talouteen. Tähän kakkuun tuli tuoa limonaadia taikinaan ja kuorrutteeseen. Itse en erityisemmin makua kakussa todennut, mutta tulipahan kiva kokeilu leppoisan sunnuntain iloksi, taas… ja uusi, irtopohjavuokani pääsi testaukseen

Taikinan raaka-aineet

5 dl vehnäjauhoja

2 tl soodaa

1,5 tl leivinjauhetta

1 dl sokeria

1,5 dl fariinisokeria

1 tl suolaa

3 dl Dr. Pepperiä

2 kananmuna

1 dl piimää tai ruuanvalmistusjogurttia

1 dl rypsiöljyä (tai voita sulatettuna)

Sekoita ensin kuivat ainekset yhteen, sitten limonaadi ja piimä, lopuksi kananmuna. Vispaa käsivatkaimella tasaiseksi. Paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes hammastikulla todeten kakku o nsisältä kypsä. Anna jäähtyä. Tee sillä aikaa kuorrutus ja levitä sitten hiemna jäähtyneen kakun päälle ja koristele pekaanipähkinöillä

Kuorrutus

4 dl tomusokeria

1 dl maapähkinätahnaa

50 g voita

0,5 dl Dr. Pepperiä (lirauta sen verran, että seos menee tahmaksi)

1,5 dl pekaanipähkinöitä paahdettuna

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.