Lammaskokeiluja

on

Pakastimessa oli aarre, ulkofileitä ja opintojen seassa aikaa kokkailla ”jotain”, joten siinäpä viikonlopun aivojumppa ensin reseptillisesti ja sitten askartelemaan keittiöön. Mukavasti antoi vastapainoa terveyden edistämisen ja kehityshankkeiden seulomisen keskellä. Netistä löytyy niistäkin paljon materiaalia, joten kulinaristiset kokeilut täydensivät kuivakkaa sosiaalipolittiikkaa mukavasti.

Ensin halusin tehdä kokonaisena paistetun fileen ja kreikkalaistyylisen kasvishöystön sille. Samalla otin pinnan huomiseen kokeiluun, suolakypsennettyyn fileeseen.

Kasvishöystön tein pilkkomalla munakoisoa, sipulia, valkosipulia ja kypsiä tomaatteja. Paistoin ne runsaassa määrässä oliiviöljyä, mausteeksi oreganoa, suolaa ja pippuria, lopuksi päälle fetajuustokuutioita. Lampaan ulkofileen jätin sisältä pinkiksi ja pusersin päälle tuoretta sitruunamehua. Lisukkeeksi vielä lautaselle tsatsiki (turkkilaista jogurtia, kurkkua, valkosipulia ja kuivattua minttua). Kevyt, mutta maukas lauantairuoka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.