Lammasta, kokeilu 2

on

Lauantaina paistoin lampaan ulkofilettä ja tein kasvishöystöä. Sunnuntaille oli pakastimeni aarrelöydöstä jäljellä toinen file. Jostain olin pongannut yrttimarinoidun lampaanfileen ohjeen ja nyt pääsin kokeilemaan sitä. Tämä oli jo hitaampi versio, hiukan teknisempi, mutta uusi versio.

Edellisenä päivänä paistoin ulkofileen pinnat kiinni ja maustoin sen suolalla ja pippurilla. Keitin 3 dl vettä ja siihen pari ruokalusikallista merisuolaa. Annoin liemen jäähtyä ja laitoin fileen maustumaan liemeen vuorokaudeksi. Sunnuntai aamuna pilkoin sipulia, ja tein marinadin sille seuraavasti: 1 dl oliiviöljyä, 2 rlk punaviinietikkaa, suolaa, pippuria, ja laitoin sipulit marinoitumaan. Seuraavaksi pilkoin persiljaa 2 dl, tuoretta minttua 2 dl, oliiviöljyä 0,5 dl, raasteteun sitruunan kuorta ja sen mehu, sekä 2 valksipulin kynttä murskattuna. Tähän tuoreyrttiseokseen peitin suolaloiksessa kypsyneen ja maustuneen lampaan ulkodfileen vielä 4 tunniksi. Sitten heteksi opiskelemaan taas…

Kun päiväruuan aika oli, laitoin 5 perunaa kiehumaan ja keitin ne lähes kypsiksi. Halkaisin ne kahtia tai neljään osaan ja paistoin ne loppukypsiksi pannulla. Tein lämpimän perunasalaatin siten, että yhdistin kuumat perunat aamulla tehtyyn pikkelöityyn sipulisilppuun, lisäsin sekaan kolme vartta kevätsipulia ja 2 rkl kapriksia. Leikkasin yrttiimarinoidun lampaan fileen ohuiksi siivuiksi ja annostelin lautaselle. Nyt oli sunnuntairuokana siis lämmin perunalisäke, ja kylmä liha. Tämäkin toimi hyvin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.