Sinisten perunoiden viehätys

on

Pitkästä aikaa törmäsin isossa kaupassani siniseen perunaan, Blue Kongoon. Minulle tuttu peruna, lapsosille taas ei, joten eikun kilon verran perunoita kotiin. Hintakin oli kohtuullinen 1,85e/ kg ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen! Perunan malto ja kuori ovat syvän siniset, siitä lajikenimi. Suomessakin sitä on aikoinaan viljelty ruokaperunana. Aikoinaan kun harrastin palstaviljelyä, kokeilin kasvattaa niitä. Harmillisesti kesä oli sateinen ja maa kovin savinen, eivät ne jaksaneet kasvaa kummoisesti. Tiedän jo entisistä kokeiluista, että sininen väri haalistuu keitettäessä, siitä ulee oikein baby blue- perunamuussi, joten päätin tehdä perunat uuniperunoina folion sisällä, jotta saa nesitellä väriä kunnolla lapsosille sunnuntairuokana. Kyllähän nuo olivat hiukan (terveen) epäluuloisia, mutta maku on aivan normaali perunan maku. Tein vielä rinnalle kahdesta perunasta muussin, jotta hekin näkevät värin muutoksen. Sinisessä perunassa oli tarpeeksi kokeilevaa ruokaa, joten kaverina oli vain sitruunavoita ja paistettu lohifilepala.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.