Selleripihvit

on

Ruokahaasteet ovat parasta aivojumppaa. Kun taas napsahti kohdilleen, tulin ulos työpaikan henkilökuntamyymälästä mukanani 2 kg palsternakkaa ja juurselleriä, molempia siis tuo 2 kg.Kyllä, ruoakideat oli jo tehty ihan jostain muusta, mutta eikun akikki uusiksi ja miettimään, kuinka hyödynnän nuo raaka-aineet. Määrät olivat isoja, mutta onneksi on näitä resepti-ideoita, vanhoja ja uusia, joita piti sitten pähkäillä hetki. Klassinen versio italialaisesta boleognese kastikkeesta runsaalla juuresten märrällä oli hyvä aloitus. Kun keittää pitkällä kaavalla kastiketta isomma npadallisen, sitä vii hyvin pakastaa. Kilo jauhelihaa, pari purkkia tomaattimurskaa, tomaattipyrettä, sipulia, valkosipulia ja 400+400g palsternakkaa ja selleriä raastettuna. Kun kastikkeen antoi hautua kolmisen tuntia, maku oli juuri kohdillaan.

Osan palsternakoista ja juuriselleristä raastoin karkealla terällä raastetta, ryöppäsin ne nopeasti ja laitoin pakastimeen, jatkossa lisään sieltä keittoon, pataruokaan tai yhteen suureen herkkuuni, Waldorfin salattiin ainekset. Lopukis keitin vielä kasvissosekeiton, siitä on oma postauksensa.

Mukulasellerit olivat osittain isoja kappaleita, ja leikkasin niistä siistejä kiekkoja, noin sentin paksuisia ja tasaisia. Keitin ne ensin lähes kypsiksi vedessä, noin 15 minuuttia. Annoin niiden jäähtyä. Tein klassisen paneerauksen, eli jauhoja (sekaan suolaa ja cayennepppuria), kananmunaa ja sitten ½ ja ½ korppujauhoja ja karkeaa maissijauhoa. Paistoin selleripihvit voissa rapsakan kypsäksi. Tämä oli (kananmunaa ja voita lukuunottamatta ) erityisen kasvispainotteista, ei ehkä maailman kevyintä, koska paistoin pihvini voissa, mutta hienon makuista ja hyvin pysyi taas hengissä. Kaveriksi tein paksoista ja kevätsipulista salaatin, johon laitoin pestoa ja aurinkokuivattua tomaattia sekaan, ja hiukan salaattisiemeniä antamaan suutuntuma. Kyllä pienistä asioista voi olla ruokaihminen tyytyväinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.