Vaalea kasvissosekeitto

on

Minulla oli tuossa toisessa postauksessa mainittuja juuriselleriä ja palsternakkaa yllin kyllin ja väkertelin niistä erilaisia ruokia. Kasvissosekeitto lienee yksi looginen ja käypä kelpo ruoka noista aineksista. Molemmat juurekset ovat vaaleita, joten sillä mentiin visuaalisesti. Uutta makumaailmaa hain kermaisen täyteläisestä vuohenjuustosta. Yhdistelmä toimi hyvin ja taas pärjäsi töissä muutaman päivän maukkaalla, mutta kevyehköllä sosekeitolla.

Raaka-aineet menivät seuraavasti; tästä tulee kolme tuhtia soppa-annosta

500g juuriselleriä paloina

500g palsternakkaa paloina

2 valkosipulin kynttä

2 sipulia pilkottuna

1 rlk yrittmaustesekoitusta

7,5 dl kasvislientä

1 tuore chili

2 cm pala tuoretta inkivääriä

200 g vuohenjuustoa

Keitä  kasvikset kypsiksi, tarkasta maku (suolaa en laittanut ollenkaan, kun tuo maustemaailma oli aika vahva jo itsessään), murusta vuohenjusto sekaan ja aja tasaiseksi sauvasekottimella. Alunperin ajattelin laittaa sekaan vielä isoja valkoisia papuja, mutta ei tuo kaivannut niitä. Eipä tuo kaivannut kuin sämpylän rinnalleen ja lounas oli valmis!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.