Tortillaruusu

on

Texmex- ruoka on ollut naposteluruokaa jo pitkään. Ideahan on yksinkertainen, maissi- tai vehnälättyyn kääritään mieleisiä täytteitä ja syöään. Reseptejä ja versioita on paljon. Eikä tortillälätyt, fajitaksiet ole se ainoa ruoka. Öljyssä paahdettyihin nachoihin voi laittaa täytettä, taskunmalliset ovat tacoja, tai nacholastuja voi kuorruttaa eri täytteillä ja uuniin. Texmexin tyypillisiä makumaailmoja ovat chilit, avocado, tomaatti, korianteri ja sipulit, smetana tai cheddar tuo raikkautta ja hyvn grillattu liha tai paputahnat tuovat täyttävyyttä. Paljon erilaisia muotoja, quesadillat ovat kahden tortillalätyn väliin tehtäviä herkkuja ja vaikka mitä.

Tortillakakku on jo koettu ja nyt sitten vuorossa tortillaruusu. Perusidea on sama, muoto vain on erilainen. Tässä muodossa valmis ”ruusu” on siisti ja helppo nostaa söytään ja syöminen käy näppärästi todellisena fingerfoodina. Tarvitaan ruokaraaka-aineet ja rengasvuoka ja uuni, siinäpä tämä taas yksinkertaisuudessaan.

Levitin tortillalätylle ensin salsakastiketta, voimakkuuden voi valita mieleisekseen. Sitten helpolla ja vaivattomasti savukinkkurouhetta (tähän voi upottaa vaikka mitä, esi pulled porkin loput jne) ja runsaasti hyvin sulavaa maukasta juustoraastetta. Minulla oli nyt port salud- raastetta. Sitten vain lätty tiukalle rullalle ja leikataan kolmeen osaan. Palat pystyyn rengasvuokaan kiinni toisiinsa. Päälle loput juustoraasteet ja uuniin 200 astetta 20-30 minuuttia, kunnes ruusu sa mukavasti väriä. Ruusu irti vuuasta ja lauantai-illan herkku on valmis nautittavaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.