Fish´n chips

Taas kerran halusin kokeilla tätä perienglantilaista herkkua, kun löysin omasta mielestäni toimivalta kuulostavan taikinointireseptin, olueeseen tehtynä. Muutama aikaisepi kerta massa on ollut jotenkin liian ”taikinainen”, joten en ole vielä lukinnut reseptiä kasaan itselleni.

 

Nyt taikinaan tuli tosiaan vaaleaa lageria, ja kun työkaveri suositteli, ostin pullon, en juodakseni, kun en oluesta välitä, mutta hyvä syy tehdä fish´n chipsiä. Taikinaan tuli:

200 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl vaalea olutta
0,5 dl sitruunan ehua
1 rkl viinietikkaa, malt
1 tl merisuolaa
1 tl valkopippurijauhetta

Kalana käytin valkoista kalaa, kotimaista lähiruokaa, kuhaa. Ihan yllätys työkaverilta, jonka innokas appiukko oli saanut isomman pilkkisaaliin. Perunoista tein isoja lohkoja, jotka paistoin upporasvassa kahteen kertaan. Annoin kalanpalasten sulaa rauhassa, kuivasin ne ja jauhotin kevyesti, taikina pysyi paremin kiinni kalassa. Tiputtelin palat taikinaan (tuo määrä riittää paljon enempäänkin kuin minun yhden hengen ruuan palat), nostelin haarualla taikinoidut palat kuuaan rasvaan. Sittenhän tuo oli jo nopeaa, kalat paistuivat hetkessä. Päälle vielä ripottelin aarrettani, aitoa mallasviinietikkaa, joka kruunasi herkun. Tiaus sitruunamehuna kaloille ja herkuttelemaan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.