Hampurilaiset ja kiharaperunat

on

Tällä lapsella ei ole oikein koskaan tarpeeksi leluja keittiössä. Näitä hapurilaisia ole ntehnyt jo vuoden verran tuolla muotilla, se todellakin toimii. Sillä saa tasaisia pihvejä muodoltaan ja kun niitä prässää, ne pasituvat tasaisesti, eivätkä lähde tursuamaan pallukoiksi pannulla. Nyt löytyi uusi lelu.. .vihannesleikkuri, jolla saa kovempia juureksia ja kasviksia spiraalikiharoille. Tällähän piti sitten perunakihat tehdä noille hampurilaisille kaveriksi. Ei tuo löytöni teknisesti ollut kovin laadukas, se venkoili hiukan juureksia väännettäessä, mutta pääsinpähän testaamaan ideaa. Hukkaa yös syntyy, joska kasviksen/ juureksen ydin jää aina yliääräiseksi. Mutta hienoa kiharaa siitä syntyi. Laitoin kiharan sekaan hiukan perunajauhoa, jottei tuore perunan neste roisku uppopaistettaessa, eikä massa liiskaannu kiinni paistoa odottaessa.

Uppopaistorasva todella kuumaksi, 180 astetta, kourallinen kiharaa sekaan ja nopea paisto, todella nopea siis, vain pari minuuttia. Kiharahan on hammastikun ohutta. Valutin hetken talouspaperin päällä ja maustoin perunamausteella. Maku oli rapsakka, ja aivan erilainen kuin ns normaali ranskanperunoissa. Hiukan vaivalloisempi tehdä, mutta vaihteluna hauska kokeilu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.