Wappuruokaa vol1

on

Ensin oli pää ihan tyhjä, mitä askartelisi kolmen päivän viikonloppuna, johon sattui Wappu sekaan. Tarkoitus oli tehdä tiukasti koulutehtäviä kansanravitsemuksesta, mutta siitä se sitten taas lähti, karkasi mopo käsistä ja koulutyöt saavat hyvää vastapainoa kokkailusta. Ensimmäisenä päivänä pitkässä viikonlopussa oli tarjolla kiinalaistyylistä salaattia ja tonnikalapihvi.

Tein salaatin pohjan kurkusta ja porkkanasta. Juuresveitsellä siivutin ohutta suikaletta pitkittäin. Kurkun halkaisin ja kaavin ensin kostean ytimen siemenet pois lusikalla. Sitten samanlaista ohutta suikaletta juuresveitsellä. Pilkoin pari vartta kevätsipulia sekaan ja tuoretta korianteria. Paahdoin kuivalla pannulla seesamin siemeniä. Tein kastikkeen riisiviinietikasta (1 rlk), seesamöljystä (1 rkl) ja kalakastikkeesta (1 rkl) ja 1 tl sokeria. Sekoitin kasvisten sekaan ja päälle seesamin siemenet. Sekoitetaan ja annetaan maustua hetki.

Laitoin tonnikalafileen marinoitumaan paria tuntia aikaisemmin. Pilkoin chiliä, valkosipulia ja tuorettainkivääriä ja nesteenä käytin ketjap anis kastiketta, joka on maena tulinen soijakastike. Tavan soijakastike tai teriyaki- kastike olisi toiminut ihan yhtä hyvin. Ennen paistamista pyyhin pahimmat marinadit pois ja paisoin kuualla pannulla molemminpolin. Tonnikalaa ei kannata paistaa läpikypsäksi, se menee rasvattomana kalana kuivaksi silpuksi. Siltä melkein raakana se toimii todella hyvin. Viipaloin filepalan ja valelin vielä samaisella kasvisten kastikkeella ja puristin tilkan sitruunamehua kalan päälle ja siinäpä se sitten oli kevyt kenttälounas Wappuhengessä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.