Wappuruoka vol2

on

Minulle vapun ruoka on jo monta vuotta ollut jollan lailla tankoparsaa. Erinomaisen herkullinen tuote, helppo, nopea ja parhaimmillaan sesongissaan. Tärkeintä mitä olen näiden kokeilujeni mukana oppinut tarkoparsan käytöstä on se, ettei sitä tarvitse välttämätä keitellä etukäteen, tuoreena ja mehevänä se kypsyy ns omissa liemissään juuri sopivan napakaksi muutenkin. Mitään uutta ei parsaosuudessa ollut tällä kertaa. Ostin vihreää parsaa hyvännäköisen nipun, serranon kinkun siivuja (ohutta, suolaista ja maistuvaa ja hyvä annoskoko tähän tilanteeseen) ja palan vanhaa manzegoa. Kuorin parsat ekvyeti ja leikkasin kuviat kannat pois. Käärin palan juustoa ja ilmakuivatun kinun parsan ypräille, päälle hiukna pippuria ja kuumassa uunissa grillivastuksen alla noin 5 minuuttia,,, valmis!

Mutta blogin verran mielenkiintoa syntyikin sitten lisukkeesta parsalleni… Jääkaapissa oli odottamassa jotain ideaa kilon verran porkkanasosetta. Alunperin ajattelin tehdä siitä jonkinlaisen kokeilun porkkanavohveleihin ja loput kasvis- linssikeittoon töihin evääksi taas… mutta sitten lähti ajatus lentämään. Jos kokeilisi tehdä porkkanakohokkaat parsan kaveriksi?

Tässäpä sitten raaka-aineet;

2 dl sileää porkkanasosetta

1 dl vehnäjauhoja

3 kananmunaa

1 dl smokey bbq tuorejuustoa

2 tl pippurisekoitusta

2 tl suolaa

3 vartta kevätsipulia hienonnettuna

Sekoitin kaikki keskenään, sumutin silikonisen muffinivuuan vuokaspraylla ja annostelin vuokaan kuusi kohokasta, täytin vuuan lähes täyteen. Uuniin 200 astetta ja noin 20 minuuttia, ja siellä ne vaan kohosi ….. Kuohea porkkanavanukas ja parsaa. Värit toimivat hyvin, samoin rakenteet ja maku. Tässäpä oli hieno Wappulounas!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.