Kevät ja korvasienet

on

Kovin oli vaikeaa tämän kevään korvasienten kanssa. Pari vuotta sitten sain kerättyä äidille äitienpäivälahjaksi korvasieniä 3.5. Nyt kävin ensin 20.5 tutuilla korvasienipaikoilla… kahlailin lopun matkaa varjoisassa metsässä 20 cm lumihangessa, mutta sielä niitä peukalonpäänkokoisia alkuja oli tulossa, heti lumireunan vieressä. Kevät jäi kyllä vähän niinkuin välistä tänä vuonna, jossain päin Keski-Suomea tuli vielä räntää ylioppilasjuhlien kunniaksi kesäkuun alussa. Nythän tässä on menty vallan helteisissä erkeissä heti noiden juhlapyhien jälkeen. Korvasieniä olen saanut kahteen kertaan, ensimmäinen tuska on jo voitettu, mutta olisihan noita voinut enemmänkin löytää, herkullinen sieni.

Ensimmäisestä erästä tein töihin lounaaksi täytetyn munakkaan, toisesta tein kermaisen keiton.

Munakkaan tein 3 kananmunasta, tilkasta vettä, muutama kevätsipulinvarsi  ja maustoin suolalla ja valkopippurilla. Sitä ennen olin freesannut ensin pannulla sipulia voissa, sitten kahteen kertaan keitetyt korvasienet ja 0,5 dl kermaa, maustoin suolalla ja pippurilla ja annoin hetken seoksen kiehua kasaan. Munakasmassa pannulle, ja kun se alkoi olla kypsä pohjasta, ja pehmeä päältä, sieniseos toisella puolelle ja loppumunakas kanneksi päälle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.