Chorizo-papukeitto

Lihansyönnistä puhutaan koko ajan,,, se kasvaa edelleen, toki painopiste siirtyy paljon broilerituotteisiin. Markkinoille on myös tullut montaakin ns lihanorviketta, proteiinipitoisia kaura- ja papuvalmisteita. Sanovat kuitenkin, että totaali vegaaneja on vain 1 % kuluttajista, flexaaja on taas kuluttaja, joka kokeilee erilaisia ruokavalioita ja vähentää tietoisesti eläinperäisiä proteiineja sujuvasti. Itse en koe olevani edes flexaaja, syön mielialojen mukaan ja pyrin käyttämään tilanteeseen sopivaa raaka-ainetta. Minulle nuo härkäpaputuotteet eivät anna mitään lisäarvoa, ei ne huonoja ole, mutteivat kuulu minun vakinaiseen ruokapalettiini. Kun tein tätä keittoa työluonaaksi ja mietin omaa lihan kulutustani, se on varmaankin siellä lähellä suositeltua. Jos toki arvostan hyvää pihviä tai pehmeää pulled porkkia tulisenmakeassa liemessä, syön taas sitten muuten hyvinkin kevyesti lihaa. Se toimii parhaiten vain mausteena, eikä silti ole näläntunnetta. Nyt kesällä syön vain kerran päivässä, lounaan töissä, iltaisin jotain pientä enää. Parina päivänä tämäntyyppinen keitto, sitten täytettyjä paprikoita (proteiineina juustoa ja pekonia) tai kalalaatikko, jossa mausteisen kalan osuus on aika pieni.

Tähän keittoon tein pohjan 0,5 litrasta vettä ja kasviliemifondista. Sekaan sipuli pilkottuna, chilipalko ja kaksi valkosipulin kynttä. Mausteeksi juustokuminaa ja pippurisekoitusta. Sekaan kirsikkatomaattipurkki, ja kidneypapupurkki. Minä olen tykästynyt noihin Pirkan papupurkkeihin, monta eri papuversiota, eikä hinta humistele, purkin hinta noin 0,9 euroa. Paistoin vielä sekaan mauksi chorizopaloja ensin pannulla ja lopuksi keiton sekaan. Loistava lounaskeitto oli helposti valmis ja taas uusi versio keittovalikoimiini.

IMG_4972

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.