Nakikierteet

on

Taas piti kehitellä jotain kokeilemisen arvoista viikonlopun naposteluun. No nih… sieltähän se taas kolahti. Nakkikierteet! Vaatii vähän askartelua alkuun, loppu meneekin jo vauhdilla. Nuoriso-osasto oli vilpittömän tyytväisiä, ainoa mistä tuli palautetta oli, että kun tein näitä vain yhden paketillisen, eli 10 kpl, olisi kuulemma uponnut enemmänkin. Raaka-aineiltaan kaksikin pakettia nakkeja ja purkki valmista croissant-taikinaa menee hyvin tasan.

Idea on taas kerran, kokille sopivasti, yksinkrtainen. Valitaan nakki tai ohut makkara, kuoreton ja suora. Pujotetaan grillitikkuun. Sitten veitsellä viilletään vinosti nakin pintaa pitkin tikkua myöden ura. Levitetään nakki auki pitkin grillitikkua. Leikataan taikinasta, kaupan valmis croissanttaikina on kypsänä mukavan rapea, parin sentin levyisiä suikaleita ja keidotaan uraa pitkin. Nakkia voi sitten tiivistää takaisinpäin. Siinäpä se sitten oli. Öljyä kuumenemaan, 3-4 nakkia kerrallaan paistumaan. Lisukkeina meillä oli mausteita, majoneesia ja bataattiranskalaisia

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.