Mökkiruokaa 2017

on

Äiti oli siivoillut mökin kaappeja, yksi hieno tarvike otettiin tietysti käyttöön. Vanha kunnon valurautainen lihamylly. Hankala pudistaa, mökkioloissa varsinkin ja veivaaminen ja uuden tavaran syöttäminen on hankalaa, mutta vanha fiilis sopii loistavasti mökkimme tunnelmaan. Mökkijärvesta kalastettu isohko hauki pääsi pulliksi, samoin teimme pakastimesta löydetystä hirvenpaistista pullia. Laitoimme hirvenlihan sekaan palan kassleria tuomaan mehevyyttä ja mökkeilymme huumaamina taikinaan kolme keitettyä perunaa… Niistä tuli todella hyvän makuisia.

Kalasta pidän ja kesä ja mökki ovat oiva paikka syödä kalaa mahdollisimman paljon. Mökkimme järvi on aika pieni, ja toki sieltä kalaa saa, katiskalla tai virvelillä, varmaan mato-ongellakin. Saalis on toki sitten mitä sattuu milloinkin. Päätin ottaa varman päälle ja poiketa paikalliseen cittariin, kalatiskeihin kyllä panostetaan hienosti näinä päivinä. Lomaviikkojen aikana pääsi sitten savustelemaan kalaa jos toistakin. Kampelaa yhtenä päivänä, isoja ahvenia toisena, isoja muikkuja… silliäkin herkuteltiin uusien perunoiden kanssa. Mikäs sen hienompaa mökkeilyruokaa!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.