Mustikkapiiras ja valkosuklaata

on

Mustikkasato ei ollut, kuten ei moni muukaan, kummoinen. Kävin mustikassa kuitenkin muutaman kerran ja pakastimeen sain noin 10 litraa talven varalle. Sitten olenkin vai nkerännyt vähän ja syönyt samantien ne pois. Viime vuonna kokeilin tehdä suurta herkkuani, mustikkapiirakkaa pullataikinapohjalla, ja se epäonnistui. Päätin kokeilla mustikkapiirakkaa vähän uudemmalla twistillä.

Tein valmiin murotaikinapohjan päälle sekoituksen kinuskituorejuustoa (200g), ja turkkilaista jogurttia 200 g ja ripaus sokeria. Sekoitin ne tasaiseksi. Tään päälle runsas kerros (4 dl) mustikoita ja taas ripaus sokeria. Uuniin 200 astetta ja 30 minuuttia. Annoin piirakan jäähtyä ja sulatin valkosuklaata ja valelin sitä ohuina nauhoina piirakan päälle. Kun piirakka oli vielä valkosuklaineen jääkaapissa, suklaan rapsakkuus kruunasi piirakan makukokemuksen.

IMG_5050

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.